Hirmagazin.eu
Főoldal » Ugyanabban a fegyházban ül a Burka család
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ugyanabban a fegyházban ül a Burka család

Hiába tagadta ki apja, ifjabb Burka Ferenc (42) és nagyapja, idősebb Burka Ferenc (63) a tékozló fiút, Burka Richárdot (23), mégis újra találkoztak. Az apa, a fia és unokája útja nem akárhol keresztezte egymást: a sátoraljaújhelyi fegyházban.

Mint ismert, idősebb és ifjabb Burka Ferenc minden idők legnagyobb kártérítését kapta 2005-ben, miután bizonyíték hiányában felmentették őket egy szentmargitai emberölés vádja alól. Addigra mindketten hat évet töltöttek a rács mögött, ezért az apának az államtól 20 millió, fiának pedig 25 millió forint kártérítés járt. Tavaly viszont ugyanazért a gyilkosságért perújítást rendeltek el, melyben a Debreceni Ítélőtábla jogerősen bűnösnek találta a két Burkát. Az apát 9, a fiát 7 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Burka Ferencet először elengedték, sőt kártérítést is kapott, mert tévesen vádolták de az unoka vallomása alapján újra lecsukták /Fotó: Virág Márton Burka Ferencet először elengedték, sőt kártérítést is kapott, mert tévesen vádolták de az unoka vallomása alapján újra lecsukták /Fotó: Virág Márton

– A koronatanú Ricsi volt, a testvérem fia. Apuék hiába voltak ártatlanok, Ricsi vallomása alapján zárták őket fegyházba – panaszolta a Blikknek Burka Szabina. – Pedig a tárgyalásuk idején Ricsit Németországban emberölésért elítélték, mert 80 késszúrással megölt egy prostituáltat. A múlt héten felhívott apu, tőle tudom, hogy Ricsit hazahozták Németországból, ugyanabba a fegyházba került, csak Ricsi a második emeleten tölti a 7 év 8 hónapig tartó büntetését, apu és a bátyám pedig az elsőn, egy közös zárkában.

Szabina szerint nem kell aggódni, apja és a bátyja nem állnak bosszút Ricsin, amiért rács mögé juttatta őket.

– Apu egy hatfős zárkában ül együtt a bátyámmal, jól viselkednek odabent, rengeteg dicséretük van. Szerintem Ricsinek elég büntetés az, hogy odabent mindenki tudja, ő juttatta rács mögé az apját és a nagyapját. Nincs neki ott becsülete – vélte Szabina.

A börtönben ünnepelte a születésnapját

Burka Richárd a börtönben töltötte a 23. születésnapját. Az édesapja és a nagyapja nem köszöntötte fel. Viszont az édesanyja a Facebookon küldte el a születésnapi jókívánságait, pedig pontosan tudja, a fia jó ideig nem fogja elolvasni.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hatalmas tömegbaleset az M0-áson: autók, teherautó és motoros karambolozott

Géza

Lecsaptak a NAV-osok: több mint 3000 kiló húst semmisítettek meg Békés megyében

Géza

Újabb részletek az érdi horrorbalesetről: megszólalt a tragédiát végignéző Krisztina

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------