Hirmagazin.eu
Főoldal » Úgy él egy házaspár, mint 120 évvel ezelőtt
Életmód hírek

Úgy él egy házaspár, mint 120 évvel ezelőtt

Jégszekrényt, olajlámpát vagy Edison-izzókat használnak, mobiljuk nincs, a feleség pedig fűzőt visel.

Nézzük hogy is  van ez egészen pontosan? Számítógépük azért van, mert a honlapjuk folyamatosan frissül.   Lehet, hogy két viktoriánus öltözködés között egy kicsit neteznek is?

hirmagazin_2015-09-27_120202

Sarah és Gabriel Chrisman nem egy kosztümös film statisztái, sőt nem is pillanatnyi hóbortnak hódolnak, amikor magukra öltik a századfordulót idéző toalettjüket. Egyszerűen arról van szó, hogy mindkettőjüknek szenvedélye a viktoriánus kor (az egyetemen ugyanis történészként végeztek, ezt az időszakot kutatják), így öt évvel ezelőtt eldöntötték: munkájuk nemcsak hogy legkedvesebb időtöltésük, de életstílusuk is lesz egyben. Vásároltak Washingtonban, Townsendben egy házat, amit csupa 19. századvégi holmival rendeztek be.

hirmagazin_2015-09-27_120240

Hogy mit is jelent a gyakorlatban viktoriánusként élni a 21. században? Például, hogy Sarah-nak és Gabrielnek nincs hűtője, helyette egy korabeli jégszekrényt használnak. Olajlámpával világítanak, különleges alkalmakkor pedig előveszik a korai Tesla- és Edison-tervek alapján készült elektromos izzókat, a fűtést pedig gázmelegítőkkel és egy kerozinnal működő, gyönyörű kályhával oldják meg. Ágyukat – amelyhez a matracot Sarah saját kezűleg készítette el és töltötte meg tollakkal – telente, a hideg idő beálltával forróvizes palackokkal tartják melegen.

A ház minden egyes négyzetcentimétere olyan atmoszférát áraszt, mintha egy élettel megtöltött múzeumban járkálnánk vagy visszarepültünk volna az időben úgy százhúsz évet. A fürdőszobában öntöttvas lábakon álló fürdőkádat, disznószőrből készült fogkeféket, a dolgozószobában pedig antik töltőtollakat, pecsétviaszt, sőt – ha mindez nem lenne elég izgalmas – egy igazi különlegességet: egy kitömött őzlábból készült levélnyitó kést is láthatunk, amely korabeli darab.

hirmagazin_2015-09-27_120321

A feleség persze a konyhában is tartja magát a viktoriánus háziasszony szerepéhez: kenyeret maga süt, az omlettet tekerős habverővel készíti. Az pedig talán még elképesztőbb, hogy minden nap felveszi a fűzőt… Modern ruhákat nem hordanak, rendszerint egy gondosan kiválasztott, speciális szabászatot keresnek fel, amikor új darabra van szükségük. Sem mobiltelefonjuk, sem autójuk nincs, gyalogosan járnak vagy felpattannak kedvenc velocipédjükre és úgy kerekeznek a városban. Honlapjukon egyébként rengeteg képet és információt, tippet, praktikát osztanak meg különleges életmódjukkal kapcsolatban.

hirmagazin_2015-09-27_120357

A honlapjukat biztosan nem lúdtollal írva frissítik.

Forrás: szeretlekmagyaroroszag;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója

Géza

Ezért imádják a nők az ősz hajú férfiakat

Mazsi

A kiegyensúlyozott élet 10 eleme

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------