Image default
Tudástár - minden érdekesség

Ufók térkapuját videózta le munkába menet egy portugál melós – VIDEÓ

A haja is égnek állt ré­mü­le­té­ben annak a por­tu­gál au­tós­nak, aki egyik reg­gel mun­kába menet va­lami hát­bor­zon­gató dol­got vett észre az égen.

A férfi, aki a videót az ufóvadászok rendelkezésére bocsátotta, a neve elhallgatását kérte. Bár ő hisz a földönkívüliek létezésében, munkahelyén nem igazán díjazzák az efféle dolgokat.

Egy reggel, éppen munkába igyekezett autójával, amikor különös, gyűrű alakú jelenséget vett észre a Lisszabon melletti Amadora városának egén. Rögtön arra gondolt, hogy ufót lát, mi más nézne ki ilyen bizarr módon. Fogta a mobilját, és vezetés közben próbálta felvenni a hihetetlen látványt. A felvétel szörnyen pocsék lett, mert közben a forgalomra is figyelnie kellett, de a lényeg látszik…

A tökéletes kör alakú gyűrű mozdulatlanul lebegett a város felett, az égen. Felhő biztosan nem lehetett, mert teljesen más színű volt. Ráadásul soha életemben nem láttam még ilyen formájú felhőt.

Természetesen mások is látták a furcsa jelenséget, egy másik szemtanú fotókat is készített róla…

Ufók térkapuját videózta le munkába menet egy portugál melós

A videó felkerült az internetre, és mint ilyenkor lenni szokott, elindult a vita arról, hogy mi a fene lehetett a teljesen szabályos kör alakú képződmény. A rengeteg elmélet között akadt olyan is, ami talán választ adhat a kérdésre:

Az ufológusok szerint abban az esetben jöhet létre hasonló alakzat, amikor egy földönkívüli jármű térváltást hajt végre, és a Föld légköréből az űr valamelyik ismeretlen pontjára helyezi át magát. A pillanat tört részére kinyíló térkapun a vákuum levegőt szippant át, és eltűnése után az űr hidegétől kicsapódó jégkristályok rendeződnek gyűrű alakzatba…

Néhányan még megkockáztatták azt a feltevést is, hogy az álcázott ufók kör alakban elhelyezkedő hajtóműve csapja ki a levegő víztartalmát ilyen formában…

Ufók térkapuját videózta le munkába menet egy portugál melós 1

Az ufóhívőkkel folyamatosan ellenkezők népes tábora viszont úgy vélekedik, hogy ez csak egy egyszerű füstkarika. Amikor tisztítják a gyárak kéményeit, a kürtőn át nagy nyomású levegő távozik felül, ami kilöki a kormot, és így füstkarika keletkezik. A jelenség szélcsendes időben hosszú időn keresztül látható… Állítólag korábban hasonló furcsa füstkörök keltettek zavart a lakosság körében az Egyesült Királyságban is a nagyobb kéménnyel rendelkező gyárak közelében.

Füstgyűrű a levegőben történő robbanáskor is keletkezhet, illetve ágyúk torkolatánál a lövés utáni pillanatban, vagy hangrobbanáskor a vadászgépek mögött. Néha aktív vulkánok is eregethetnek karikákat, mint például az Etna 2000 júniusában:

Akármi is volt a furcsa, gyűrű alakú képződmény, ötletekben nincs hiány… Mi pedig egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak…

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

Belehaltak a szelfibe – az idei halállista legdurvább esetei

Géza

Shaolin Kung Fu

info

Hihetetlen dolgot vett fel egy lezuhant drón Izlandon

Mazsi