Hirmagazin.eu
Külföld

Üdv a Brexitben! – Még a sonkát is lefoglalják a kamionosok szendvicséből az EU-s határátkelőkön – videó

„Mindent elkobzunk – üdvözlöm a Brexitben, uram” – mondta az egyik holland határőr a brit kamionsofőrnek, miközben épp az uzsonnáját szedte darabokra.

Komoly indulatokat váltott ki Nagy-Britanniában az a felvétel, amelyen holland határőrök nevetve foglalják le egy brit kamionsofőr szendvicséből a sonkát – írta a Daily Mail.

Üdvözlöm a Brexitben, uram” – mondta az egyik rendőr gúnyosan, miközben a pórul járt férfi azért aggódott, hogy legalább a kenyeret megtarthassa elemózsiának.

Videó: https://twitter.com/i/status/1348256421331275776

Az Európai Unió szabályai értelmében unión kívüli országokból húst, húskészítményeket, tejet vagy tejtermékeket „személyes fogyasztásra” nem lehet behozni a határon, és mivel Nagy-Britannia január 1-jén kilépett az unióból, a szabályok már érvényesek az átkelő britekre.

 

Az eset megbotránkoztatta a kilépéspárti brit politikusokat, akik szerint állampolgárjaikon próbálják „leverni” a kilépés okozta frusztrációt. Andrew Bridgen, a Brexit egyik vezető parlamenti képviselője a határőrök szigorú álláspontját az újonnan bevezetett szabályok iránt „szánalmas szőrszálhasogatásnak” minősítette.

Ahogyan azt a hollandokat is beleértve mindenki tudja az EU-ban, mi a legmagasabb szintű élelmiszer-előírásokat alkalmazzuk Európában” – fogalmazott.

Mark Francois, a brit parlament európai kutatócsoportjának elnöke szerint

az Európai Unió mindig is aggódott amiatt, hogy az EU-n kívüli dinamikus, szabadkereskedelmi Egyesült Királyság „végül megeszi az ebédjét a világpiacon”.

Ezért most azzal állnak bosszút, hogy megpróbálják a kamionosaink ebédjét ellopni! Igazán szánalmas” – mondta a politikus.

Komoly élelmiszer-ellátási problémák merültek fel azóta, hogy az Egyesült Királyság 2021. január 1-jén hivatalosan is kilépett az EU-ból. A brit bevásárlóközpontok gyümölcs- és zöldségpolcai üresen állnak, mivel a kikötőkben a Brexit bürokráciája erősen korlátozza az ellátást. A saláta, a karfiol, a narancs, az eper, a málna és az áfonya is azon termékek közé tartozik, amelyeket a Tesco kifogyott termékként tüntet fel a weboldalán.

Az Egyesült Királyság vezető élelmiszeripari vállalatai közül

többen is rámutattak a Brexit kereskedelmi megállapodásában rögzített „származási szabályok” bonyolultságára.

A kilépéssel kapcsolatos szállítmányozási problémák egyébként kétirányúak. John Shirley fuvarozási szakértő szerint megkezdődött a káosz.

A bürokrácia miatt a legegyszerűbb áruszállítás megszervezése is szinte lehetetlenné vált az EU-ba” – fogalmazott.

A címlapfotó illusztráció.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fakoporsót ígért a szíriai külügyminiszter az országára támadóknak

Edit

Terrortámadást hiúsítottak meg a berlini félmaratonon

Mazsi

Keresztekkel tiltakoztak a mecsetépítés ellen Németországban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------