Hirmagazin.eu
Főoldal » Tűzvész és rügyező fák az olasz Alpokban
Külföld

Tűzvész és rügyező fák az olasz Alpokban

A szokatlanul enyhe tél hó helyett erdőtüzeket hozott a Dolomitokban. Az Asiagoi-fennsíkon két napja pusztító tűzvész több mint száz hektárt perzselt fel. A tűzben festői látványt nyújtó vörösfenyő, lucfenyő és havasi törpefenyő erdők vesztek oda.

 A szokatlanul enyhe tél hó helyett erdőtüzeket hozott a Dolomitokban. Az Asiagoi-fennsíkon két napja pusztító tűzvész több mint száz hektárt perzselt fel. A tűzben festői látványt nyújtó vörösfenyő, lucfenyő és havasi törpefenyő erdők vesztek oda. A mintegy kétezer méter magasan fekvő fennsíkra 20 tűzoltócsapatot vezényeltek, amelyek egyelőre hiába küzdenek a szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjedő lángokkal. Az oltásba három helikopter és egy repülőgép is besegít a levegőből. A tavaszias időjárás kicsit távolabb jóval szelídebb arcát mutatja. Dél-Tirol székhelyén, Bolzanóban kirügyeztek a fák és nyílnak a virágok is. Magnóliák, aranyfa cserjék és jázminbokrok borultak virágba. Ez meglehetősen szokatlan látvány ebben az időszakban ezen a környéken. A térségben hatvanöt napja sem eső sem hó nem esett, a hőmérséklet pedig éppen olyan magas, mint tavasszal.

A mintegy kétezer méter magasan fekvő fennsíkra 20 tűzoltócsapatot vezényeltek, amelyek egyelőre hiába küzdenek a szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjedő lángokkal. Az oltásba három helikopter és egy repülőgép is besegít a levegőből.

A tavaszias időjárás kicsit távolabb jóval szelídebb arcát mutatja. Dél-Tirol székhelyén, Bolzanóban kirügyeztek a fák és nyílnak a virágok is. Magnóliák, aranyfa cserjék és jázminbokrok borultak virágba.

Ez meglehetősen szokatlan látvány ebben az időszakban ezen a környéken. A térségben hatvanöt napja sem eső sem hó nem esett, a hőmérséklet pedig éppen olyan magas, mint tavasszal.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

12 embert lőtt le tegnap egy ámokfutó Virginia államban

Géza

Gyorshír: bomba robbant a rendőrőrsnél, kiürítették a környéket!

Mazsi

Egy túlélő szerint 950-en voltak a menekültek hajójának fedélzeten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------