Főoldal » Tűz miatt leállt a vasúti közlekedés a Csalagútban
Külföld

Tűz miatt leállt a vasúti közlekedés a Csalagútban

hirmagazin 2015 06 24 070414

Leállították mindkét irányban a vasúti közlekedést kedden a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban – közölte a Eurostar szuperexpresszeket közlekedtető cég.

A Eurotunnel társaság szerint a síneken gumik égnek, ezért kellett felfüggeszteni a vonatok közlekedését.
Sztrájkoltak a kikötőben
Az óriási fennakadást a MyFerryLink francia komptársaság munkatársainak sztrájkja okozta, akik délelőtt eltorlaszolták a franciaországi Calais kikötőjét és a Csatorna-alagutat.

“A kikötői sztrájkolók közül egyesek behatoltak az alagútba, elfoglalták a síneket és ott autógumikat égetnek” – mondta az Eurotunnel szóvivője.

A kétszáz embert a rendőrség könnygázzal kiszorította az alagútból a délután folyamán, de arról nem érkeztek információk, hogy mikor indulhat újra a közlekedés Franciaország és Nagy-Britannia között az alagútban.

Az Eurotunnel a Twitteren arra kérte az utazóközönséget, hogy halassza el keddre tervezett útjait.

Az Eurostar azt közölte, hogy kedden nem indul több vonat London és Párizs között.

A tiltakozók először az A16-os autópályát foglalták el, leültek a sávokba, hatalmas dugókat okozva. Ott is autógumikat égettek, amíg a rendőrség be nem avatkozott. Amikor a rendőrök megpróbáltak az alagút bejáratát szabaddá tenni, az összecsapásban két tüntető könnyebben megsérült, őket kórházba szállították.

Eric Vercoutre, a Nord nevű szakszervezet főtitkára mintegy száz dolgozóval hajnalban letelepedett az alagúthoz. Azt követelik, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a Eurotunnel csoportra, amelynek tulajdonába tartoznak azok a hajók, amelyeket a MyFerryLink üzemeltet. A szakszervezet azért aggódik, mert az Eurotunnel három hajójából kettőt el akar adni a konkurens DFDS nevű dán vállalatnak.

Az ajánlattételi határidő délután jár le, és a szakszervezeti kollektíva is szívesen felvásárolná a hajókat, a Eurotunnel viszont nem hajlandó az ajánlatukat megvizsgálni.

“A régió, a megye is támogat minket, olyan ajánlatot tettünk, amely alapján átvennénk mind a hatszáz dolgozót” – mondta a szakszervezeti vezető. “Szóba se jöhet, hogy a DFDS vegye át a hajóinkat, soha. Ha meleg nyárra vágynak, jöjjenek csak Calais-ba” – tette hozzá.

Az alagút eltorlaszolása a közlekedési fennakadásokon kívül általános káoszt okozott a kikötővárosban, ahol a Nagy-Britanniába való átjutásra tömegesen várakozó bevándorlók – kihasználva a helyzetet – felmásztak és elbújtak a veszteglő teherautókban.

A Csatorna-alagútban délutánig viszonylag folyamatosan haladt a közlekedés mindkét irányban, a kikötőben viszont már délelőtt leállították a hajóforgalmat.

Forrás: metropol; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

Pisztollyal járnak iskolába a tanárok

Mazsi

Arccal előre zuhant le a hat méter magas rúdról a táncosnő – sokkoló VIDEÓ

Mazsi

18 rendőr sérült meg a görög-macedón határnál történt menekült incidensben

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------