Hirmagazin.eu
Főoldal » Tusk és Cerar Schengen mellett állt ki
Külföld

Tusk és Cerar Schengen mellett állt ki

forrás: MTI

Az Európai Tanács elnöke és a szlovén miniszterelnök kedden Brdo pri Kranjuban a schengeni szabályok hatékony alkalmazására szólított fel, valamint bejelentették, hogy támogatják Görögországot a schengeni határok megvédésében.

Mindkét politikus a menekültválság közös uniós megoldását szorgalmazta.

Cerar a Tuskkal folytatott tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón úgy vélte: az EU-tagállamoknak segítséget kell nyújtaniuk nem csak Görögországnak, hanem Macedóniának is.

Tusk nyilatkozatában kiemelte Szlovénia szerepét a schengeni övezet megvédésében és megköszönte az országnak a nyugat-balkáni országok közötti együttműködés javítására tett erőfeszítéseit.

Az uniós politikus Szlovénia előtt Bécsben tett látogatást, ahol Werner Faymann osztrák kancellárral is arról tárgyalt, hogyan tudnák az Európai Tanács utoljára hozott döntéseit végrehajtani.

“Két héttel ezelőtt a vezetők egyöntetűen egyetértettek abban, hogy vissza kell térni ahhoz az állapothoz, amely szerint az összes tagállam teljes mértékben alkalmazza az uniós szabályokat, köztük a schengeni szabályokat is” – emelte ki Tusk.

A politikus úgy ítélte meg: ahhoz, hogy visszatérhessen Európa Schengenhez, három kulcsfontosságú lépésre van szükség.

Ezek: vissza kell állítani a tagállamok közötti koordinációt, segíteni kell azoknak az országoknak, amelyek humanitárius válsággal néznek szembe, különösen Görögországnak, és működőképessé kell tenni a Törökország és az EU között született megállapodás-tervezetet, hogy jelentősen csökkenjen a migránsok áradata Európába.

Körút a Balkánon

Tusk körútján keddtől csütörtökig a balkáni migrációs útvonal által leginkább érintett országok vezetőivel tárgyal.

A bécsi megbeszélés után Szlovéniába utazott, ezt követően Horvátország, Macedónia és Görögország illetékeseivel folytat megbeszélést.

Az uniós politikus kedden Szlovéniában marad, és szerdán Cerarral együtt meglátogatja a horvát határ melletti, dobovai befogadóállomást, majd Zágrábba utazik.

 

Hasonló hírek

Kétszáz holttestet találtak a felállított hajótestben

info

Japán és Oroszország kölcsönösen katonai erejük növelésével vádolja egymást

Géza

Felrobbantotta magát két iszlamista lány

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------