Hirmagazin.eu
HOLLAND - Language Learning

Turkse president Erdogan wil stad in Syrië bouwen

Turkse president Erdogan wil stad in Syrië bouwen

 Turkse president Erdogan wil stad in Syrië bouwen
De Turkse president Erdogan stelt voor om een stad in Syrië op te richten om vluchtelingen te herbergen. ©AFP

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft het voorstel gelanceerd om in het noorden van Syrië een stad uit te bouwen om een deel van de mensen op te vangen die voor het oorlogsgeweld op de vlucht zijn.

Wij bouwen een stad in het noorden van Syrië om de vluchtelingen opnieuw te herbergen

“Ik zal u iets zeggen. Wat is de oplossing? Wij bouwen een stad in het noorden van Syrië om de vluchtelingen opnieuw te herbergen”, zei Erdogan vandaag volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu. Die stad kan er met steun van de internationale gemeenschap komen in aan de grens met Turkije.

Erdogan zegt er reeds over te hebben gesproken met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Barack Obama en is zelfs al een locatie bepaald, maar het project is nog niet rond. Hoeveel tijd er nodig zou zijn, zei Erdogan niet.

Turkije heeft 2,7 miljoen vluchtelingen uit Syrië opgevangen en pleit reeds lang voor een humanitaire corridor in Syrië, beschermd door een vliegverbod. Het is echter de eerste keer dat het land voorstelt een stad met alles erop en eraan te bouwen voor de vluchtelingen.

Schietpartij
Volgens het bij de oppositie aanleunende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten heeft de Turkse grenswacht gisterenavond het vuur geopend op Syrische vluchtelingen die illegaal het land probeerden binnen te raken. Daarbij zouden zeker tien Syriërs gewond zijn geraakt in het gebied tussen Turkije en de provincie Idlib.

Sedert meerdere weken zitten meerdere tienduizenden voor het geweld gevluchte Syriërs vast aan de grens die Turkije gesloten houdt.

De EU en Turkije hebben een gezamenlijke plan van aanpak om de vluchtelingenproblematiek het hoofd te bieden. Europa heeft Turkije daarvoor 3 miljard euro toegezegd. Gisteren maakte de Europese Commissie bekend dat de eerste projecten geld hebben gekregen uit het Europees-Turkse migratiefonds. Het gaat om 95 miljoen euro.

Forrás: http://www.demorgen.be

Hasonló hírek

Europa moet onmiddellijk zelf met kust- en grenswacht beginnen

info

“Geen geheim dat Apple aan auto werkt”

info

2.000 vluchtelingen vast in de vrieskou aan Grieks-Macedonische grens

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian