Hirmagazin.eu
Sporthirek

Turi György lemondott minden tisztségéről – Itt a levele, amiben mindent elmond

Az elmúlt napokban, hetekben egyre több úszó szólalt meg arról, milyen volt az élet a magyar úszósportban Turi György mesteredző mellett. Az edzőt tettlegességgel és lelki terrorral is vádolták. Turi György ügyében az úszószövetség vizsgálatot indított, amelynek idejére Turi felfüggesztette a szövetségben végzett munkáját.

Most meglepő hír jött: Turi György végleg lemondott a Magyar Úszó Szövetségben viselt tisztségeiről.

Erről levélben tájékoztatta Wladár Sándort, a szövetség elnökét. A szerkesztőségünkhöz is eljutott levélben az áll, hogy Turi György úgy véli, az elmúlt időszak történései alapján a helyzet tarthatatlanná vált, s már nem a személye, hanem a magyar úszósport és munkaadója, a Kőbánya SC megítélése a tét.

„A lelkiismeretem tiszta” – írta Turi György, hozzátéve: azon dolgozott az elmúlt 42 évben, hogy a rá bízott több ezer sportoló sikeres sportember, a magánéletében pedig boldog ember lehessen. Sikeressége bizonyítékaként a munkálkodása ideje alatt megszerzett, összesen 196 éremmel, amiből 104 felnőtt olimpián, világ-, illetve Európa-bajnokságon megszerzett medál – említi Turi a levelében.

„Szerénytelenül hangzik, de igaz, hogy Európában biztosan nincs még egy úszóműhely, amely tartósan ennyi eredményt tudna felmutatni” – írja a levélben.

Turi György levelének folytatása felér egy beismeréssel. Annak elismerésével, hogy az úszók által említett esetek valóban megtörténhettek, hiszen akkoriban ez volt a bevett módszer:

Ehhez az edzőnek/edzőknek és a sportolóknak – számos dologról való lemondás mellett – hatalmas, időnként emberfeletti munkát kellett elvégezniük. Vannak olyan edzéselméleti és módszertani kérdések, nevelési elvek és módszerek, amelyek hosszabb-rövidebb időszakhoz kötődtek, de korukban nem kérdőjeleződtek meg, és vannak olyanok, amelyek ma már fel sem merülhetnek.

Turi azt írja, elképzelhető, hogy a korábban alkalmazott módszerek vitathatóak, de akkor ezek vezettek a sikerhez, ám mára megváltoztak, egyes módszereket pedig elvetettek. Különösen igaz ez a 2013 utáni időszakra, „amikor a körülmények változása a nevelési módszerekre nézve már a jogi környezet változását is magával hozta” – fogalmazott a mesteredző.

Azt írja, hogy ügyében az „írástudók buzgalmából” előbb megszületett az ítélet, mint a vádirat, ezért:

„A Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöki, elnökségi tagsági, valamint az edzőbizottság elnöki posztjáról a mai naptól végérvényesen lemondok!”

Turi György a levélben bocsánatot kér mindazoktól, akiket akarva-akaratlanul az elmúlt évtizedekben megbántott.

Azt azonban kijelenti, hogy aki úgy érzi, sérelem érte, az forduljon a hatóságokhoz:

„Ugyanis nem védekezhetek olyan, évtizedes múltú vádakkal szemben, amelyek vagy meg sem történtek, vagy nem úgy történtek meg, ahogy a sajtó hasábjain megjelentek, vagy a körülményekből kiragadva kapnak most, akár évtizedekkel később, visszamenőlegesen, már egy más korban értékelést” – írja levelében.

Turi a levélben kijelenti, hogy a sajtó rendelkezésére csak az esetlegesen meginduló jogi eljárások lezárta után áll majd, addig nem, emellett pedig a szövetségnek megköszöni az eddigi közös munkát.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Pozsonyi Zita

Hasonló hírek

A franciák kapitánya meglepően értékeli a magyarok elleni 1-1-es döntetlent..

Géza

Magyar épületet választottak a világ legszebbjének!

Mazsi

Sikeres évkezdet

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian