Főoldal » Türelmetlenek voltak az utasok, elszabadult a hullámvasút Budapesten
Belföldi hírek

Türelmetlenek voltak az utasok, elszabadult a hullámvasút Budapesten

2015 05 24 225017
2015. 05. 24. – 20:00 forrás: M1hirado
Beültek az utasok, a vezető, vagy ahogy hivatalosan mondják, a “fékező” viszont nem volt ott, és a kocsi elindult magától és körbement. Végül nem sérült meg senki. Az üzemeltetők szerint nem lett volna szabad beszállniuk az utasoknak, de azért átnézik házon belül is a biztonsági előírásokat.
Szombaton néhányan olyan türelmetlenek voltak, hogy a személyzet figyelmeztetése ellenére nem várták meg, amíg a fékező elfoglalja a helyét, beültek a kocsikba.

Az utasok súlyától az egyébként befékezett szerelvény magától elindult, az elektromos csörlő pedig felhúzta a felső végpontig. A vezető nélküli vonat fékezés nélkül ment végig a csaknem egy kilométer hosszú pályán. Az egyik kanyarban majdnem kisiklott, de a pálya oldalfala megtartotta. Végül biztonságosan leért az állomásra

A hullámvasutat üzemeltető Fővárosi Állat- és Növénykert szerint az üzemzavart azok az utasok okozták, akik idő előtt ültek be a kocsikba. Ettől függetlenül tervezik, hogy felülvizsgálják a biztonsági előírásokat.

A budapesti hullámvasút legnagyobb sebessége 70-80 kilométer óránként. A kanyarok előtt a vezetőnek 30-ra le kell lassítania. A vonat elvileg nem tud kisiklani, mert a pályát határoló, deszkával borított vályú megtartja.

Hasonló hírek

Egyetértenek a szüleikkel, de a politikát vulgáris szavakkal illetik

Edit

Tarlós: Az ellenzéki előválasztás hitelesen nem ellenőrizhető

Géza

Banki elszámolás: bizonyos esetekben az ügyfélnek kell kérnie az elszámolást

info