Hirmagazin.eu
Főoldal » Tüntetők és rendőrök csaptak össze Chicagóban
Külföld

Tüntetők és rendőrök csaptak össze Chicagóban

Zavargásba fordult szombat este Chicagóban egy tüntetés, amely néhány órával azután kezdődött, hogy meghalt egy férfi, akit rendőrök lőttek le a város egy déli kerületében – írja a USA Today.

Zavargások Chicagóban. Kép: Magyartudat

A több tucat tüntető a halálos lövés helyszínénél gyűlt össze, ahol kövekkel és üvegekkel kezdték dobálni a rendőröket, miközben “gyilkosok”, “nincs igazság, nincs béke” és hasonló rigmusokat kiabáltak, és dulakodás is kialakult. Három vagy négy rendőr sérült meg, négy tüntetőt állítottak elő.

A felháborodást kiváltó akcióban a rendőrök a South Shore nevű városrészben igazoltatták a férfit, aki a rendőrség későbbi közleménye szerint “egy fegyveres személy jellegzetességeit mutatta”, és amikor a rendőrök közeledtek felé, megpróbálta ellökni őket magától és elmenekülni. Ekkor a rendőrök szerint a fegyveréért nyúlt, ezért lelőtték. Ezután valóban találtak nála fegyvert. A lövést leadó rendőr 30 napon át csak irodai munkát végezhet, amíg a rendőrség kivizsgálja az esetet.

A mostani tiltakozás előzménye, hogy Chicagóban extrém magas a feketék elleni rendőri erőszak aránya. A legismertebb eset az volt, amikor 2014-ben Jason Van Dyke rendőrtiszt lelőtte az utcán a videófelvételek tanúsága szerint ártalmatlanul sétáló 17 éves Laquan McDonaldot, majd további lövéseket adott le a már a földön fekvő fekete fiúra, összesen 16-ot. Az ügy az egész chicagói rendőrséget felforgatta, de nem egyedülálló: egy tavalyi vizsgálat szerint a város rendőrei rendszeresen követtek el szükségtelen erőszakot feketék ellen.

Forrás: index.hu

Hasonló hírek

Őrület: Ezért vette feleségül kígyóját a szeretőjét gyászoló férfi

Mazsi

Újabb molesztálások Németországban

Edit

Ismét élesen bírálta Magyarországot a horvát miniszterelnök

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!