Főoldal » Tüntetnek a vonaton éjszakázó migránsok Bicskén
Belföldi hírek

Tüntetnek a vonaton éjszakázó migránsok Bicskén

forrás: MTI

Csütörtökön a Keletiben szálltak fel egy Sopronba tartó vonatra, amely megállt a Fejér megyei településen, hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomáson. Éjszaka felszállt a buszra az a 39, zömében szír migráns, akit csütörtök délután szállítottak le a Keleti pályaudvarról Győrbe tartó vonatról a nagyszentjánosi vasútállomáson.

Az M1 aktuális csatorna hírfolyamában elhangzott tudósítás szerint az éjszaka nyugodtan telt a bicskei pályaudvaron, a bevándorlók a vonaton töltötték az éjszakát, reggel azonban hangosan tüntetni kezdtek, transzparenseket tartottak a magasba, amelyekre angolul azt írták: Németországba akarnak menni, illetve nem akarnak a táborba menni. Sok rendőr van a helyszínen.

EPA/HERBERT P. OCZERET

Csütörtök reggel, miután a rendőrök beengedték a migránsokat a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába, a bevándorlók zsúfolásig megtöltöttek egy szerelvényt. A vonat hosszas várakozás után indult el Sopron felé, de Bicskén megállt. A rendőrség leszállította a bevándorlókat a vonatról, hogy a befogadóállomásra kísérje őket, de miután nem voltak hajlandóak elindulni a központba, később visszaengedték az embereket a szerelvényekre. A rendőrség este azt közölte, hogy a szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni.

hirmagazin_2015-09-04_103910

Győrbe buszoztak a migránsok Nagyszentjánosról

Éjszaka felszállt a buszra az a 39, zömében szír migráns, akit csütörtök délután szállítottak le a Keleti pályaudvarról Győrbe tartó vonatról a nagyszentjánosi vasútállomáson. A többségében fiatal férfiakból álló csoportot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) győri irodájába vitték, ahol meleg ételt és italt kaptak, majd a vámosszabadi befogadóállomásra kerültek.

Csütörtökön a migránsok rendőrök gyűrűjében több mint tíz órán át egy tolmács segítségével hajtogatták, hogy nem hajlandóak felszállni a buszra. Többen a Münchenig érvényes vonatjegyüket mutogatták a rendőröknek, és nem értették, hogy miért nem engedik tovább őket. Többször mondták azt is, hogy busz helyett inkább gyalog indulnának el a mintegy 20 kilométerre lévő megyeszékhelyre. A migránsok sem a rendőröktől, sem az önkéntesektől nem fogadták el a vizet és az ételt. Arról a vonatról mintegy száz migránst szállított le a rendőrség csütörtök délután, többségüket azonnal elvitték Győrbe.

ORFK: a bicskei vasútállomáson változatlan a helyzet

A bicskei vasútállomáson veszteglő vonaton levő bevándorlók ügyében a helyzet változatlan, továbbra is passzív ellenállást tanúsítanak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának vezetője. Balázs László sajtótájékoztatón elmondta: a Nagyszentjánoson megállított másik szerelvényen utazó 120 bevándorló közül 83-an már csütörtökön alávetették magukat a rendőri igazoltatásnak, ott 37 ember tanúsított eleinte passzív ellenállást, de péntek hajnali 2 órakor önként ők is az együttműködést választották. Valamennyien a bevándorlási hivatal Vámosszabadiban lévő befogadóállomására kerülnek, regisztrációjuk még folyamatban van.

A rendőr ezredes arról is tájékoztatást adott, hogy az elmúlt 24 órában több mint háromezer illegális határátlépőt, továbbá tizenegy embercsempészt fogtak el.

 

Hasonló hírek

KACSA volt a Kósa Lajos és Kárász Róbert beszélgetéséről megjelent cikk! + VIDEÓ!

Edit

Ma véglegesen lefújhatják a BKV-sztrájkot

Mazsi

Forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani Putyin látogatása miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------