Főoldal » Tunéziában nyaraló, illetve oda készülő magyar turisták kerültek bajba
Külföld

Tunéziában nyaraló, illetve oda készülő magyar turisták kerültek bajba

Több száz Tunéziában nyaraló illetve oda készülő magyar került bajba.

A hírek szerint vannak olyanok, akik kint ragadtak, mások pedig a budapesti reptérről nem tudnak elindulni. Vélhetően a tunéziai légitársaságnak nincs elég működőképes gépe. Az egyik utazási iroda vezetője elismerte az M1-nek, hogy az egyik csoportjuk 16 órás késéssel ért haza. Talán ennél is nagyobb bosszúságot okoz, hogy többen hét napra foglaltak szállást, de csúszik az indulás, így egyre rövidebb a nyaralás – közölte az M1 Híradója.

Monastirban készített fényképeket Flórián Diána péntek éjjel. Családjával 16 órát várakoztak a reptéren, a Híradóban is bemutatott képeken látszik, hogy sokan a székeken és a padokon fekve töltötték az éjszakát. Mások ülve, az asztalokra borulva várakoztak. A közölt videókon pedig az is látszik, hogy sokszor feszült volt a helyzet. A légitársaság ugyanis újra és újra későbbre tolta az indulás időpontját.

Egy megszólaló lány elmondta: a várakozók között, gyerekek és cukorbetegek is voltak. Sokan kétségbe estek, hiszen senki sem tájékoztatta őket, hogy hogyan és mikor fognak hazajutni.

Az utazást szervező iroda vezetője az M1-nek elmondta: a cég mintegy 140 utasa rekedt Tunéziában, a Tunisair tájékoztatása szerint ugyanis műszaki hiba miatt nem tudott időben felszállni a gépük. Órákig tartott, mire sikerült egy másik járattal hazahozni az utazási iroda kint rekedt utasait. Csahogy nem jött haza mindenki. A budapesti repőlőtér hivatalos honlapján feltüntetett infomációk szerint ugyanis a Tunisair következő gépe sem tudott felszállni Budapest felé. Egész nap késést mutatott a honlapon.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren közben már délelőtt becsekkoltak azok az utasok, akik ezzel a járatal utaznának nyaralni. A korábbi tervek szerint péntek este fél 11-kor szálltak volna fel. Sokan egész éjjel a reptéren várakoztak. Az utasok többségének ráadásul már péntek óta él a foglalása Tunéziában.

Az M1 megkereste a nyaralást szervező másik utazási irodát is, a Taurus Reisen honlapján feltűnetett sürgősségi telefonszámon azonban senki sem jelentkezett. És mostanáig a Tunisair légitársaságtól sem kaptak választ.

A károsultak közben saját csoportot hoztak létre az egyik közösségi oldalon.

A címlapfotó illusztráció.

m1

Hasonló hírek

Oroszország hajlandó felújítani a párbeszédet az EU-val

Géza

Hiába a titkosszolgálatok segélykiáltása, nem történik semmi

Edit

Szalmonella egy karácsonyi kekszben

info