Főoldal » Tündéri kis oázis rejtőzik a legszárazabb sivatag mélyén
Legkedvezőbb utazás Szép helyek

Tündéri kis oázis rejtőzik a legszárazabb sivatag mélyén

A perui oázis a legenda szerint egy inka hercegnő széttört tükréből lett. Nézzétek, milyen elragadó hely.

Huacachina

Egyre többen osztják meg a Facebookon azokat a képeket, melyek egy elragadó kis oázist ábrázolnak a homokdűnék között. Huacachina Peruban található, a világ egyik legszárazabb pusztaságában.

huacachina

Hogyan keletkezett a hely? A legenda szerint egy gyönyörű inka hercegnő folyton a tükrében csodálta magát. Amikor egy vadász üdözőbe vette, a hercegnő kezéből kiesett a tükör, ezer darabra tört, a tükörcserepek pedig tóvá álltak össze. A hercegnő azóta is benne lakik sellőként. Ezért látható a vízparton egy sellő szobra.

Az oázist csupán az 1940-es években fedezték fel maguknak a turisták, pihenni vágyók. Ma leginkább az extrém túrák résztvevői, a sivatagi sportok rajongói keresik fel a 90-100 lakosú helyet.

Huacachina

 

Huacachina

 

Huacachina_night

“Itt utoljára kb 450 évvel ezelőtt eső!Ez egy oázis, melynek kis tavát nem a felhők hanem egy földalatti vízfolyás táplálja, melynek a közelben lévő Ica város vízellátása függ. Ráadásul annak ellenére hogy ez a Csendes óceán közelében fekszik semmilyen csapadék nem éri a térséget. Ennek oka: hogy az uralkodó keleti szelek az Andok felett minden csapadékot magukba szívnak” írja egy látogató az Ittvoltam.hu oldalon.

Tetszik a hely? Ajánld másoknak is az összeállítást!

 

Kép: https://commons.wikimedia.org; https://pixabay.com

Hasonló hírek

Várkert Bazár Budapest (+ Videó)

info

Európa csodálatos kastélyai Videóval!

info

Palackba zárt világ: egy vérbeli spanyol borvidék, ősi hagyományokkal

info