Hirmagazin.eu
Főoldal » Tündér lehet az ország legidősebb lova
Állatvilág

Tündér lehet az ország legidősebb lova

Egy ló átlagéletkora 25-35 év közé tehető, de akadnak kivételes esetek.

A ló és az ember már évezredek óta kötődik egymáshoz. Nincs a Földön még egy olyan élőlény, akinek annyit köszönhet az ember, mint e csodálatos négylábú társának. Közismert tény, hogy a hazánkban tenyésztett lófajták messze földön híresek.

Az alábbi fotón Tündér Kisbéri Félvér, aki talán az ország legidősebb lova. A Nyírő László tulajdonában álló kisbéri félvér 38 éves.

Ő itt Tündér Kisbéri Félvér, végigversenyezte az életét alattam, 32 éves koráig lovagoltam, 18 csikót nevelt fel, ma 38.-évesen igy nézett ki a napsütésben.!!! Engem erre tanítottak és neveltek szüleim és tanító mestereim! Az ilyen lóhoz állást próbáltam egész életemben tanítani és továbbadni!
  • Kevés ország rendelkezik olyan kiváló fajtákkal és a fajták oly nagy számával, mint Magyarország. Az 1878-as, majd az 1900-as Párizsban rendezett Világkiállításon a legnagyobb elismerést a gyors magyar kocsiló, a magyar jukker és a könnyű nemes magyar huszárló aratta.
  • A hagyományos magyar lófajták, amelyeket az állami ménesekben (Bábolnán, Mezőhegyesen, Kisbéren, Szilvásváradon és a Hortobágyon) több évtized gondos és szakszerű tenyésztői munkájával hoztak létre, páratlan kulturális örökségünk.
  • A legtöbb ló 25-35 éves koráig él, a leghosszabb életű azonban egy „Old Billy” nevű 1760-ban Angliában született és 62 évet élt uszályvontató ló volt.
  • Magyar lovaink Kincsem, a “verhetetlen” teljesítményét egyetlen ló sem tudta felülmúlni: 54 futásból 54 győzelem 4 versenyév alatt!

Tündér most már békés nyugdíjas éveit éli. Gazdája szívből jövő sorai is igazolják, hogy lovat tartani így érdemes, és csak így lehet.

Boldog napokat kívánunk Tündér! Hirmagazin.eu

Forrás: 24.hu

 

Hasonló hírek

Ezt a gorillát két új kis baráttal lepték meg szülinapjára. A reakciója egyszerűen csodás! – VIDEÓ

Mazsi

Vizsga a szabadsághoz – akár póráz nélkül sétálhatnának a kutyák

Edit

Kedvencek Korzója: Állati megnyitó az AsiaCenterben + VIDEÓ

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: sajtoi[email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------