Hirmagazin.eu
Főoldal » Túl sokat tett kockára: a szakértő szerint tudatosan választotta a halált a Széna téri bankrabló
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Túl sokat tett kockára: a szakértő szerint tudatosan választotta a halált a Széna téri bankrabló

Budapest — Két órán át tartó iszonyú feszültség, éles túsztárgyalás, rengeteg rendőr és mesterlövész: ez volt a Széna téri bankrablás 2007. május 4-én délután. A dráma hátterét az RTL Klub Bűnös lelkek sorozatának ma esti adása tárja fel.

13 évvel ezelőtt azon a tavaszi délutánon három órakor egy szemüveges férfi lépett be az OTP bank egyik legforgalmasabb fiókjába, ő volt Cseh István, a későbbi túszejtő.

– A közös költséget akartam befizetni az OTP-ben, és mint utólag kiderült, én voltam az utolsó, akit a túszejtő beengedett – idézte fel Nánási László újságíró az RTL Klub műsorának.

A túszejtő ötmillió forintot akart, csakhogy a bank széfje időzáras volt, ezért nem nyílt ki. Cseh István a biztonsági őr fegyverét követelte, majd a fejére célozva azzal fenyegette, hogy lelövi. A helyszínre Végh József kriminálpszichológus érkezett túsztárgyalóként.

– Azt gondolom, a rendőrök hozták létre a túszhelyzetet azzal, hogy az elkövető nem tudott kijönni a bankrablást követően – fejtegette véleményét a szakértő 13 évvel a bankrablás után. A zsaruk 300 méteres körben lezárták a területet. Ekkor ment be a bankfiókba Végh, aki szembesült azzal, hogy két rendőr fegyvert fog a túszejtőre, ő pedig egy fiatal férfit, Neszvada Tamást tartja maga előtt pajzsként.

Hosszú csikicsuki után átadták az ötmillió forintot, majd lelőtték a túszejtőt. Végh állítja, Cseh tipikus öngyilkosjelölt volt: túl kevés pénzért túl sokat kockáztatott. A férfiról az is kiderült, hogy az apja agresszív volt, az édesanyja öngyilkos lett, ő maga pedig bolondult a fegyverekért.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Holttestet találtak Várpalotán!

info

Vádat emeltek a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

Géza

Döbbenetes dolgot feltételeznek a szakértők a negyedikről kizuhant Pannika ügyében

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------