Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Túl sok orvos mondott fel, tegnapelőtt este leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya..

A vállalkozó orvosok felmondása miatt tegnap estétől előreláthatólag augusztus 30-án reggelig leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya.

Mindenki ezt olvassa most!

A hírről Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő számolt be Facebook-posztban, csatolva Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató vonatkozó belső körlevelét is.

Az Uzsoki Kórház a sürgősségi ügyeletet az orvosigazgató tájékoztatása szerint előreláthatólag augusztus 30. reggel 8 óráig nem tudja ellátni.
A döntés hátterében az osztályon kialakult humánerőforrás-krízissel állhat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata értelmében az instabil, vagy súlyos állapotú betegeket az Uzsoki helyett három helyen láthatják el:

  • a Honvédkórházban,
  • a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Kistarcsán,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban és Rendelőintézetben.

A betegek koordinálása az Országos Mentőszolgálat feladata.

Tóth Ferenc ugyanakkor hozzátette, az SBO (sürgősségi osztály) lemondása a traumatológiai ügyeletet nem érinti, az változatlan formában ellátja feladatát.

Mindenki ezt olvassa most!

Kunetz Zsombor közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint az orvosigazgató a jogállási törvény miatt felmondott orvosokról ír:

Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!)  bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.

A szakértő úgy véli, az egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni.

“Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el.  Holnap, majd amikor a sebészeten lesz ugyanez a helyzet, vagy a kardiológián, akkor azt is bezárják? Végül a kórházat is?” – fogalmazott.

Mindenki ezt olvassa most!

Megkerestük az Uzsoki kórházat, hogy igaz-e a hír, amennyiben pedig igen, mennyire okozhat problémát a sürgősségi ellátásban, valamint hogyan kívánják biztosítani a zavartalan betegellátást, ám telefonos érdeklődésünk két helyen is visszapattant: a titkárságon csak annyit mondtak, hogy

“nem vagyunk feljogosítva a válaszadásra.”

Tanácsukra végül levelet is küldtünk a Főigazgatóságnak, ám cikkünk megjelenéségig nem kaptunk választ. Amint érkezik, frissítjük írásunkat.

Hasonló hírek

Botrány a választáson – Óriási adok-kapok tört ki a Józsefvárosban

Mazsi

Teljes kapacitással dolgoznak a mentők halottak napján

Géza

Varázslatos kék fénnyel ragyogja be a Kossuth teret az ország karácsonyfája

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------