Főoldal » „Túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben” – Időt kér a Vígszínház új vezetője, Rudolf Péter
Életmód hírek

„Túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben” – Időt kér a Vígszínház új vezetője, Rudolf Péter

Budapest — „Ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai” – így reagált Rudolf Péter (60), miután kiderült: ő lett a Vígszínház új igazgatója.

Karácsony Gergely (44) főpolgármester kedden a Facebook-oldalán jelentette be a Fővárosi Közgyűlés döntését, a Kossuth- és Jászai Mari díjas színész követi Eszenyi Enikőt (59) a színház élén.

– Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist – írta közleményében Rudolf, aki szerint sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. – Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha telt házak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban.

Az igazgatói poszt sorsa eldőlt, ám még sok kérdés nyitott a Vígszínházzal kapcsolatban, hiszen az elmúlt hetekben több volt és jelenlegi társulati tag is a nyilvánosság előtt vádolta meg a korábbi igazgatót, Eszenyi Enikőt verbális abúzussal. A főváros vizsgálatot indított, amelyet az igazgatóváltás ellenére is folytatnak.

Eszenyi Enikő távozását üdvözli a teátrum társulata. / Fotó: RAS ARCHIV Eszenyi Enikő távozását üdvözli a teátrum társulata. / Fotó: RAS ARCHIV

– A vizsgálat még nem zárult le, bár a jelen körülmények között, az egészségügyi veszélyhelyzet idején is zajlik, természetesen lassabban – erősítette meg a vizsgálat tényét Rényi Ádám, a főváros kommunikációs igazgatója, aki azt is elárulta, a felügyelőbizottságnak az intézmény működését van lehetősége vizsgálni, elsősorban azt, hogy az megfelel-e a szervezeti és működési szabályzatnak, illetve, hogy az igazgató a munkáltatói jogkörében a hatályos törvényeknek, jogszabályoknak megfelelően járt-e el. – Ennek keretében vizsgálni kell és lehet a sajtóban megfogalmazott állítások igazságát – tette hozzá a szóvivő. – A vezetőváltás során olyan igazgató kapott másfél éves mandátumot, akit a társulat szinte egyhangúan támogat, ez vélhetően megnyugtatja a kedélyeket.

Várják a bocsánatkérést

A szakszervezet vezetője, Csőre Gábor szerint a Vígszínház társulatánál mindenki örül, hogy vége annak a több mint egy hónapig tartó agóniának, amely a szakmai bizottságba küldendő társulati képviselő megválasztásával kezdődött, majd nagy nyilvánosságot kapó harccá fajult.

– A hozzám eljutott üzenetek tanúsága szerint várják Rudolf Pétert, a meghallgatáson szimpatikus ember benyomását keltette, erről tanúskodik a rá leadott voksok nagy száma – mondta Csőre, elárulva, a leköszönő Eszenyi Enikő közleménye hagyott némi kívánnivalót maga után. – Az benne van, hogy visszavonta a pályázatát, de az nem, hogy kitölti-e a mandátumát vagy azonnali hatállyal távozik, arról nem is beszélve, hogy a szerepeit megtartja-e. Ráadásul baj, hogy a bocsánatkérésnek semmi jele nem volt benne – jelentette ki a szakszervezeti vezető, aki hálás az egykori társulati tagok bátor kiállásáért. – Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nehezíti a dolgot, de szeretnénk, ha folytatódna a vizsgálat, ami a lehető legátfogóbb lenne, mert ez nem csak a Vígszínház érdeke.ű

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hihetetlen: ennyi mindenre jó néhány szem alma

Mazsi

Quaestor-botrány: Évának szívműtétjére kellene a pénz, aminek csak egy részét kapja meg!

Mazsi

Jóga az ágyban? Élvezni fogod!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------