Hirmagazin.eu
Főoldal » Tudtad? Ilyen betegségek után jár adókedvezmény
Gazdaság

Tudtad? Ilyen betegségek után jár adókedvezmény

Akár évi 66 ezer forintnyi adókedvezményre is jogosultak lehetnek, akik bizonyos betegségekben szenvednek. Mutatjuk a listát.

Nem sokan tudják, hogy elég sok velünk született vagy szerzett betegség esetén igényelhető adókedvezmény. Nem csak súlyos fogyatékosság után járhat, és minden évben kormányrendelet szabályozza, hogy melyek ezek a betegségek. Meglepő módon több száz ilyen betegség van, tehát elég hosszú a lista, érdemes végigböngészni.

A személyi jövedelemadó-bevallás 45. sorában kell feltüntetni, ha valaki a kedvezményt igénybe akarja venni. Mindig az aktuális minimálbér öt százaléka a havi összege. Idén a 2016. január elsején érvényes minimálbérrel kell számolni, ami 111 ezer forint. Ennek az öt százaléka 5.550 forint, tehát ennyi adókedvezményre jogosultak havonta a betegek. Ez a 2016-os adóévben összesen 66 600 forint.

5 évre visszamenőleg önellenőrzéssel érvényesíthető a kedvezmény, vagyis új bevallást kell készíteni azokra az évekre, amikor már fennállt a betegség. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni az adószakértő szerint, vagy pedig az adóhivatal ügyfélszolgálatához fordulni.

 

Hasonló hírek

Negyvenmillió forintos bírság Pepsi nyereményjátéka miatt

info

A lakosság alig kétharmada tud megtakarítani

info

Dohányosok, figyelem: jó hír érkezett!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------