Image default
Egészség - betegség

Tudta, hogy az emberek egyharmada küzd körömgombával? Itt a segítség!

Az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati betegség a körömgomba, melytől a statisztikák szerint a lakosság egyharmada szenved.

A körömgomba nem éppen esztétikus és igen makacs fertőzés, melytől nehéz, hosszadalmas, de nem lehetetlen feladat megszabadulni.

Férfiaknál kétszer gyakoribb a körömgomba előfordulása, mint nőknél, cukorbetegeknél pedig háromszoros a betegség gyakorisága. Az előrehaladottabb életkor szintén hajlamosító tényező a körömgomba kialakulásában.

Szerencsére a körömgomba leküzdhető házilag is!

Az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati betegség a körömgomba,melytől a statisztikák szerint a lakosság egyharmada szenved. A körömgomba nem éppen esztétikus, ráadásul igen makacs fertőzés, melytől nehéz, hosszadalmas, de nem lehetetlen feladat megszabadulni.

A körömgomba tünetei a megvastagodott, rétegződött, feltöredezett, deformálódott vagy besötétedett, esetleg a körömágytól elvált köröm. Mivel a gomba a meleg és nedves helyeket kedveli, leginkább uszodákban, strandokon és közös törülköző, papucs, körömolló használatával fertőződhetünk meg.

Férfiaknál kétszer gyakoribb a körömgomba előfordulása, mint nőknél, cukorbetegeknél pedig háromszoros a betegség gyakorisága. Az előrehaladottabb életkor szintén hajlamosító tényező a körömgomba kialakulásában.

körömgomba
Fontos azonban tudni, hogy a fertőzés csak abban az esetben tud elhatalmasodni a szervezetben, ha annak védekezőrendszere nem működik megfelelően, vagyis az immunrendszer erősítésével megelőzhetők a gombás fertőzések.

Mit tehetünk, ha már elterjedt a körömgomba-fertőzés?

A körömgombát mindenképp kezelni szükséges, arra hiába várunk, hogy majd magától elmúlik, nem fog. A körömgomba általában nagyon nehezen gyógyítható. Rendkívül lassan fejlődik ki és fokozatosan terjed át a szomszédos láb- és kézkörmökre.

A beteg sokszor alig veszi észre a rosszabbodást, azonban a látszat csal: a gomba évek vagy akár évtizedek alatt egyre mélyebbre hatol be a körömágyba. A probléma tovább súlyosbodik azzal, hogy másokra is átvihető. Amilyen korán csak lehet, az első látható körömelváltozásnál el kell kezdeni kezelni.

Kéz

Ebben nyújt hathatós segítséget a Grapefruitmag csepp

A grépfrútmagból készített citruskivonat egy páratlan hatású természetes antibiotikum. Hatásait valójában akkor fedezték fel, amikor a kutatók észrevették, hogy a természetben nem bomlik le a mikrobiológiai tevékenység hatására.

A grépfrútmagkivonatról beigazolódott, hogy többfajta kórokozó és élősködő rendjét képes megsemmisíteni, köztük a véglényeket, az amőbákat, a vírusokat, a baktériumokat és legalább 30 különböző gombafajt, az élesztőgombával rokon candidát is.

A grépfrútmag kivonata számos kapszula, spray, kenőcs és gyógyszer fő alkotóeleme. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint, bioflavonoidokat.

Egyedülálló összetételének köszönhetően széleskörűen felhasználható a legkülönbözőbb betegségek, többek között körömgomba ellen is.

Kapható a patikákban, drogériákban

gyogyszernelkulmagazin

Hasonló hírek

Sziámi ikrek: a magyar orvosok újabb műtétje sikerült

Géza

Bionikus péniszt kapott egy férfi

Edit

Döbbenetes ultrahangképek: így reagál a baba a méhben, ha rágyújt az anya

Géza