Image default
Külföld

Tudósok állítják: tíz éven belül gyógyítható lesz a rák

Nagy bejelentést tettek a brit tudósok: egy újfajta gyógykezelésnek köszönhetően már a közeljövőben gyógyíthatóvá válik a rák.

Közel 300 szakértő dolgozik a forradalmian új megoldáson, amely a sejtek mutációját célozza meg. Egy 75 millió fontos (28,5 milliárd forint) program keretében háromféle gyógyszert kombinálnak, amelyek lehetővé teszik a betegség hosszú távú kezelését vagy gyógyítását.

Az eddigi kezeléseknél az okozta a fő problémát, hogy a daganat ellenállóvá válik, így pedig a tumor tovább terjedhet. Az új módszer három célzott gyógyszer kombinációját jelenti: ahogy a sejtek harcolnak az első két gyógyszerrel, nem tudják megakadályozni a harmadik támadást. A daganat így elpusztítható, legalábbis a növekedése megállítható.

Bár azt a kutatók sem ígérik, hogy minden típusú rák gyógyíthatóvá válik, a kezeléssel meghosszabbítható a betegek élete, ráadásul a megszokott színvonalon folytathatják életüket – írja a The SunElkerülhető a kemoterápia okozta félelem és a kellemetlen mellékhatás, így a betegségtől való rettegés.

A brit rákkutató intézet professzora, Paul Workman jelentette be a hírt, hozzátéve: a rák tíz éven belül a gyógyítható betegségek közé fog tartozni.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció

Hasonló hírek

Az elmúlt 30 év legerősebb vihara lehet a Dorian – videó

Géza

Ferenc pápa népszerűbb a vezető politikusoknál

info

Csütörtökön vitázik az Európai Parlament bizottsága a halálbüntetésről

info