Hirmagazin.eu
Főoldal » Tudatosan védi a környezetet Görög Zita
Természetvédelem, élőlények védelme

Tudatosan védi a környezetet Görög Zita

Görög Zita elkötelezett képviselője a környezetvédelemnek. A modell a Víz Világnapján arra buzdít, hogy mások is kövessék példáját, és a környezettudatos életszemléletet adják át gyermekeiknek is.

 

Tudatosan védi a környezetet Görög Zita

 

Környezetvédelmi szakemberek régóta kongatják a vészharangot, hogy a világ vízkészlete nem csak egyre apad, hanem a minősége is rohamosan romlik. Sokkoló tény, hogy a természetben megtalálható vizek az emberek okozta káros és környezetszennyező hatások miatt nem nevezhetők kémiailag tisztának: az esővizek többsége savas jellegű, a nagyobb kiterjedésű tavak vize túlzottan baktériumos, a bolygó közel kétharmadát beterítő sós tengervíz pedig emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Görög Zita a tiszta víz nagyköveteként évek óta fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik legégetőbb környezeti problémájára.

„Sokszor hangoztatjuk, hogy változtatnunk kell a magatartásunkon bolygónk állapota miatt. De vajon a vizet érdekli, hogy szennyezzük és tönkre tesszük? Érdekli hogy milyen minőségeben fogyasztjuk? A víznek szüksége van egyáltalán ránk? A válasz egyszerű: nem a víznek van szüksége ránk, hanem nekünk a vízre. Tehát nem a környezetet kell védenünk, hanem általa önmagunkat!” – mondta Zita.

A természetben csak az egyre ritkábban előforduló természetes források adnak iható minőségű vizet, ám ezek többségére a nagy, multinacionális ásványvízgyárak régen rátették már a kezüket, így azok szintén csak feldolgozás útján kerülnek a fogyasztókhoz. Lényegében nincs olyan víz az emberek közvetlen birtokában, melyben ne lenne valamilyen vegyszer vagy nehézfém. A fémekkel való érintkezés miatt még a csapvizeket is fertőtlenítő anyagokkal dúsítják. A műsorvezetőnő a Víz világnapján sem mulasztja el, hogy figyelmeztessen minket: tennünk kell azért, hogy megállítsuk a drámai folyamatot. Óvjuk vizeinket, és ennek fontosságára tanítsuk meg gyermekeinket is!

„A Víz Világnapja remek alkalom arra, hogy  környezettudatos életmódra váltsunk. A természet megóvása az egyik legfontosabb küldetésünk, és ezt a gondolatot adjuk át a gyermekeinknek is. Legyen trend a környezetvédelem!” – mondta Zita.  Kezdjük tehát az új, környezettudatos életmódot március 22-én. Készítsünk otthon jégkockát szűrt vízből és csap vízből, hogy a különbséget látva a gyerekek is azonnal megértsék a vizek védelmének fontosságát. A tudatos vízfogyasztás jegyében, cukros üdítő helyett adjunk a kicsiknek szűrt vizet, és magyarázzuk is el nekik, hogy miért fontos a víz az emberi szervezetnek.

Zita számára a víz több, mint életet adó anyag, a modell egyenesen példaképének tekinti a vizet.

„Sokszor nekem szegezték már a kérdést, hogy van-e, vagy volt-e példaképem. Hírességek, írók, költők és más művészek közül sokan voltak rám hatással egy-egy mondatukkal vagy megnyilvánulásukkal, de akiről nincs személyes benyomásom, azt nem követhetem. Hányszor esett már meg velem is, hogy csalódtam abban, akit képernyőn szimpatikusnak véltem. A víz nem ilyen. Mindig van. Mindig örömet hoz, mindig, mindenkinek jót akar nemtől, nációtól, szexuális beállítottságtól függetlenül” – magyarázta Zita.

Szöveg, kép: TMC Communication

Forrás: delina

 

Hasonló hírek

Indulhat az óceáni szemétszüret

info

Sózni vagy nem sózni? Ez itt a kérdés!

info

Nagytakarítás a párizsi Canal Saint-Martin-ban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------