Image default
Természetvédelem, élőlények védelme

Tudatosan védi a környezetet Görög Zita

Görög Zita elkötelezett képviselője a környezetvédelemnek. A modell a Víz Világnapján arra buzdít, hogy mások is kövessék példáját, és a környezettudatos életszemléletet adják át gyermekeiknek is.

 

Tudatosan védi a környezetet Görög Zita

 

Környezetvédelmi szakemberek régóta kongatják a vészharangot, hogy a világ vízkészlete nem csak egyre apad, hanem a minősége is rohamosan romlik. Sokkoló tény, hogy a természetben megtalálható vizek az emberek okozta káros és környezetszennyező hatások miatt nem nevezhetők kémiailag tisztának: az esővizek többsége savas jellegű, a nagyobb kiterjedésű tavak vize túlzottan baktériumos, a bolygó közel kétharmadát beterítő sós tengervíz pedig emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Görög Zita a tiszta víz nagyköveteként évek óta fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet korunk egyik legégetőbb környezeti problémájára.

„Sokszor hangoztatjuk, hogy változtatnunk kell a magatartásunkon bolygónk állapota miatt. De vajon a vizet érdekli, hogy szennyezzük és tönkre tesszük? Érdekli hogy milyen minőségeben fogyasztjuk? A víznek szüksége van egyáltalán ránk? A válasz egyszerű: nem a víznek van szüksége ránk, hanem nekünk a vízre. Tehát nem a környezetet kell védenünk, hanem általa önmagunkat!” – mondta Zita.

A természetben csak az egyre ritkábban előforduló természetes források adnak iható minőségű vizet, ám ezek többségére a nagy, multinacionális ásványvízgyárak régen rátették már a kezüket, így azok szintén csak feldolgozás útján kerülnek a fogyasztókhoz. Lényegében nincs olyan víz az emberek közvetlen birtokában, melyben ne lenne valamilyen vegyszer vagy nehézfém. A fémekkel való érintkezés miatt még a csapvizeket is fertőtlenítő anyagokkal dúsítják. A műsorvezetőnő a Víz világnapján sem mulasztja el, hogy figyelmeztessen minket: tennünk kell azért, hogy megállítsuk a drámai folyamatot. Óvjuk vizeinket, és ennek fontosságára tanítsuk meg gyermekeinket is!

„A Víz Világnapja remek alkalom arra, hogy  környezettudatos életmódra váltsunk. A természet megóvása az egyik legfontosabb küldetésünk, és ezt a gondolatot adjuk át a gyermekeinknek is. Legyen trend a környezetvédelem!” – mondta Zita.  Kezdjük tehát az új, környezettudatos életmódot március 22-én. Készítsünk otthon jégkockát szűrt vízből és csap vízből, hogy a különbséget látva a gyerekek is azonnal megértsék a vizek védelmének fontosságát. A tudatos vízfogyasztás jegyében, cukros üdítő helyett adjunk a kicsiknek szűrt vizet, és magyarázzuk is el nekik, hogy miért fontos a víz az emberi szervezetnek.

Zita számára a víz több, mint életet adó anyag, a modell egyenesen példaképének tekinti a vizet.

„Sokszor nekem szegezték már a kérdést, hogy van-e, vagy volt-e példaképem. Hírességek, írók, költők és más művészek közül sokan voltak rám hatással egy-egy mondatukkal vagy megnyilvánulásukkal, de akiről nincs személyes benyomásom, azt nem követhetem. Hányszor esett már meg velem is, hogy csalódtam abban, akit képernyőn szimpatikusnak véltem. A víz nem ilyen. Mindig van. Mindig örömet hoz, mindig, mindenkinek jót akar nemtől, nációtól, szexuális beállítottságtól függetlenül” – magyarázta Zita.

Szöveg, kép: TMC Communication

Forrás: delina

 

Hasonló hírek

A nő egy bőrtáskát akart venni – de mikor kinyitja rájön a véres igazságra – VIDEÓ

Mazsi

A Chevron is faladja a lengyel palagáz terveit

info

A pizza nagyobb fenyegetést jelent, mint az Ebola?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------