Image default
Belföldi hírek

Tübb órás várakozással lehet számolni Románia felé, a határátkelőhelyeken

A megnövekedett utasforgalom következtében több órára duzzadt a várakozási idő a román viszonylatú közúti határátkelőhelyeken. (2018. 12. 23., v – 00:19, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

A csengersimai közúti határátkelőhelyen a várakozási idő kilépő személyforgalomban elérte a négy órát 2018. december 22-én 23 óra 30 perckor. A vállaji átkelőhelyen két órát kell várakozniuk az utasoknak. A rendőrség a határátkelőhelyeket teljes kapacitással, folyamatosan üzemelteti.

Az ünnepeket közvetlenül megelőző hétvégén hosszabb ideig tartó várakozásra kell készülniük a személyautóval külföldre tartó utasoknak. Elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Ellenőrizzék még indulás előtt, hogy úti okmányaik megvannak és érvényesek, valamint gépkocsijuk műszaki állapotát. Vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, élelmiszert és meleg ruhaneműt.

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

“Egy éven belül várható döntés a kvóták megszüntetését célzó magyar keresetről”

Edit

Bajban a villányi borászok, lecsapott a hatóság a borokra

Mazsi

2017, The State of Food Security and Nutrition in europe and central asia

Géza