Hirmagazin.eu
Főoldal » Trumpék elkezdték visszatoloncolni Mexikóba a migránskaraván tagjait! Oszd meg!
Külföld

Trumpék elkezdték visszatoloncolni Mexikóba a migránskaraván tagjait! Oszd meg!

Donald Trump régóta meg szerette volna változtatni azt a rendszert, amelyet ő csak az “elfogás és elengedés” rendszerének nevezett, vagyis hogy a határsértőket elfogják, menedékkérelmet adnak be, és elengedik őket, akik ezután az Egyesült Államokban várhatják ki, amíg az ügyüket elbírálják.

Sajnos a tapasztalatok szerint az elfogott, majd szabadon bocsátott illegális migránsok elsöprő többsége eltűnt valahol az Egyesült Államokban.

Ennek azonban vége. Trump kezdeményezése zöld utat kapott, miután Mexikó vezetése beleegyezett, hogy a menedékkérelmet beadóknak Mexikóban kelljen kivárniuk beadványuk elbírálását.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium már életbe is léptette a “Maradj Mexikóban” című intézkedéscsomagot. Erre azért is volt szükség, mert az előző rendszer túl nagy terhet rótt az amerikai bürokráciára, és egyre több migráns érkezik családostul El Salvadorból, Hondurasból és Guatemalából az Egyesült Államokba.

Tavaly 93 ezer migráns adta be menekültkérelmét csak a déli határon, de jelenleg több mint 800 ezer menekültkérelem elbírálása van folyamatban, a végső döntés meghozása akár évekig is eltarthat.

A menekültkérelmet beadók többsége azzal érvel maradása mellett, hogy hazájában erőszak fenyegeti őt, azonban ez sok esetben nem felel meg a valóságnak. Ha az ügyüket negatívan bírálják el, akkor haza kell térniük.

A migránssimogatók is folyamatosan azt hangoztatják, hogy az illegális bevándorlók számára nem biztonságos Mexikó, mert a bűnbandák és az csempészek elrabolhatják őket, valamint attól tartanak, hogy nem fognak megfelelő jogi tanácsadásban részesülni.

A “Maradj Mexikóban” intézkedéscsomagnak köszönhetően valószínűleg több ezer illegális bevándorlónak kell majd áttérnie Tijuanába.

A szövetségi bíróság azonban közbeszólhat és elkaszálhatja a rendelkezést, mivel a nemzetközi és az Egyesült Államok jogrendszere is védelem alá helyezi a menekültkérelmet benyújtott migránsokat.

Az már senkit sem érdekel, hogy nem feltétlenül jogosult menedékkérelemre az, aki benyújtja, és ezt tudván eltűnnek az országban, így kitoloncolni sem lehet őket.

Forrás: vilagfigyelo.com

Hasonló hírek

Több mint negyven embert talált a görög rendőrség egy hűtőkamionban

Géza

Seehofer vasárnapig adott Merkelnek haladékot

Edit

Élnek a két éve elrabolt diáklányok – Videóval jelentkeztek a terroristák

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!