Főoldal » Trump visszaszólt Kim Dzsongunnak: “Az én gombom nagyobb, mint a tiéd”
Külföld

Trump visszaszólt Kim Dzsongunnak: “Az én gombom nagyobb, mint a tiéd”

Az amerikai elnök az észak-koreai diktátor újévi beszédére reagált.

Folytatódik az Észak-Korea és az Egyesült Államok közti vita, illetve a közösségi oldalakon vagy közleményekben való üzengetés. Donald Trump amerikai elnök január 2-án kedden nevetség tárgyává próbálta tenni az országa nukleáris ütőerejével kérkedő Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt.

Trump azt állította, hogy az Egyesült Államok atomtámadás indítására szolgáló gombja “sokkal nagyobb és sokkal hatásosabb” mint az, amely Kim szerint örökké az asztalán van.

“Nekem nagyobb gombom van, mint Kim Dzsong Unnak” – tudatta újabb Twitter-bejegyzésben Trump, az észak-koreai vezető újévi köszöntőjére reagálva. A köszöntőben ugyanis a phenjani rezsim vezetője ismét azt hangoztatta, hogy Észak-Korea mostanra képessé vált az Egyesült Államok területének bármely részére csapást mérni nukleáris fegyvereivel, s ezért Amerika soha többé nem lesz képest támadást indítani országa ellen.

Trump azt is írta “…tájékoztatná valaki őt a kiszipolyozott és kiéheztetett rezsimjéből arról, hogy nekem is van Nukleáris Nyomógombom, de az enyém sokkal nagyobb és sokkal hatásosabb, mint az övé, és az én Nyomógombom működik!”.

Kim Dzsong Un ugyanebben az újévi beszédében jelezte azt is, hogy országa szívesen részt venne februárban Dél-Koreában megrendezésre kerülő téli olimpiai játékokon, és készen áll arra is, hogy párbeszédet kezdjen a két Korea közti feszültség enyhítéséről. Dél-Korea kedden válaszolt a phenjani nyitásra, és az általa javasolt katonai tárgyalások megkezdését szorgalmazta, amelyre a jövő héten, a két Korea határán tartandó találkozón kerülhetne sor.

A Trump-kormányzat eddig nem sokat mondott a két Korea közötti lehetséges párbeszédről, és Donald Trump kedd reggel közzétett Twitter-bejegyzése sem szólt arról, hogy az elnök üdvözli-e a párbeszéd esetleges megkezdését. Trump egy előző, kedd reggeli mikroblog-bejegyzésben mindössze arra tért ki, hogy szerinte Kim Dzsong Un nyitása éppen a korábban elfogadott szankcióknak köszönhető.

“A szankciók és más nyomásgyakorlások kezdik kifejteni hatásukat Észak-Koreára” – fogalmazott kedd reggel az elnök, hozzátéve, hogy “először fordul elő, hogy a rakétás ember tárgyalni akar Dél-Koreával”.

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kedden délután a világszervezet székházában újságíróknak arról beszélt, hogy Washington kész további szankciókra is, abban az esetben, ha Phenjan újabb rakétakísérleteket hajtana végre.

Trump kijelentése után mindenesetre rögtön megjelentek a mémek az indítógombról.

Volt, aki abból csinált viccet, hogy szerinte az amerikai elnök asztalán csak egy gomb van: az, amivel cukormentes kólát tud rendelni, de azzal nem tud nukleáris rakétát indítani.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Iszlamisták műve lehet a dortmundi robbantás

Edit

Eldurvult a műsor, élő adásban vetkőzött a sztárénekes

Mazsi

Újabb robbantás történt Kabulban

info