Image default
Külföld

Trump tudja, ki felel a kölni botrányért

forrás: MTI

Az elnöki ambíciókat dédelgető republikánus Donald Trump egyik kampányrendezvényén szombaton arról beszélt, hogy a Németországban nők ellen szilveszterkor elkövetett tömeges támadás összefüggésbe hozható a “radikális iszlám terrorizmussal”.

Iowa állam egyik kisvárosában, Ottumwában kampányolva Donald Trump – utalva a szilveszteri erőszak miatti kölni tüntetésre – azt mondta: “a németek az utcákon lázadoznak”, s úgy fogalmazott, hogy a tömeges támadások összefüggésbe hozhatók a radikális iszlám terrorizmussal, és azzal, hogy “Németországba az elmúlt időszakban migránsok milliói érkeztek”.

Trump tudja, ki felel a kölni botrányért
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember.(MTI/AP/Charles Krupa)

“Szegény Németország! Most meg lázadoznak Köln utcáin. Lázadoznak! Hihetetlen, ami történt, a bűncselekmények, a nemi erőszak, lehetetlen még belegondolni is, hogy mi történik Németországban! Itt van egy ország, amelynek korábban nem voltak ilyen gondjai, nem is ismerte ezeket a problémákat!” – fejtegette a milliárdos üzletember, aki pillanatnyilag a republikánusok legnépszerűbb jelöltje.

Trump, aki korábban azt javasolta, hogy átmeneti időre tiltsák meg muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, most arról is beszélt, hogy világszerte gondok vannak a radikális iszlámmal. Az elnökjelölt-aspiráns pénteki, dél-karolinai kampányrendezvényéről a biztonságiak kivezettek egy csak a hajat fedő iszlám fejkendőt, hidzsábot viselő muszlim asszonyt, aki tiltakozása jeleként némán felállt, amikor Trump azt fejtegette a pódiumon, hogy a szíriai polgárháborúból menekülők az Iszlám Állam terroristái.

 

Hasonló hírek

Most jött: Lezuhant egy kis repülő, mindenki meghalt

Mazsi

Disznóhússal etetik a szélsőséges muszlimokat

Mazsi

A legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség mértékét Brüsszelben

Edit