Hirmagazin.eu
Főoldal » Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák
Külföld

Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák

Ha alkotmányos eljárás keretében eltávolítanák őt az amerikai elnöki hivatalból, az emberek „fellázadnának” – idézte a Politico című lap kedden este Trump interjúját, amelyet a Reuters hírügynökségnek adott.

Trump a Fehér Ház Ovális irodájában fogadta a londoni székhelyű hírügynökség munkatársait. A mintegy félórás interjú során a többi között a Hasogdzsi-ügyről, az amerikai-szaúdi viszonyról, a jemeni háborúról, és az alkotmányos eljárás keretében történő esetleges eltávolításáról beszélt.

„Nehéz eltávolítani valakit, aki semmi rosszat nem csinált, és aki országunk történetében a legvirágzóbb gazdaságot teremtette meg” – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem aggódik emiatt, annál is kevésbé, mert szerinte „az emberek fellázadnának, ha ez megtörténne”.

Az elnök kötekedő megjegyzést tett azokra az ügyészekre, akik vizsgálják 2016-os elnökválasztási kampánya munkatársainak állítólagos orosz kapcsolatait. „Pitiáner dolgok ezek” – mondta az újságíróknak. Volt ügyvédjére, Michael Cohenra utalva – akire pénteken kért az ügyész több évig tartó börtönbüntetést – Trump megjegyezte: ha Cohen hallgatási pénz kifizetésével meg is sértett bármilyen törvényt, az az ő baja. „Michael Cohen ügyvéd, feltételezem, tudja, mit csinál. Remélem, tudta is. Az ügyvédeim azt mondják, minden rendben volt” – jelentette ki.

Ugyanakkor fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy volt ügyvédje nem kampánypénzből fizette ki azt a pénzt, amelyet két nőnek adott állítólag azért, hogy hallgassanak a Trumphoz fűződő kalandjukról.

Az újságírók kérdezték az elnököt Dzsamál Hasogdzsi, szaúdi újságíró meggyilkolásáról és arról, hogy szerinte vajon Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökösnek volt-e köze hozzá, ám Trump közölte: nem kíván ezzel foglalkozni. Kifejtette: reméli, nem hozakodnak elő azzal, hogy további lépéseket tegyen Szaúd-Arábia ellen, hiszen azzal a szaúdi pénz Oroszországba és Kínába vándorolna és több százezer amerikai munkahely is veszélybe kerülne. Kifejtette: ő és kormányzata kiáll Szaúd-Arábia mellett és ez a trónörökös melletti kiállást is jelenti. „Ő Szaúd-Arábia vezetője” – fogalmazott és Rijádot nagyon jó szövetségesnek nevezte.

A jemeni háborúról hangsúlyozta: nyitottan áll hozzá, hogy Washington véget vessen az amerikai részvételnek, de – mint mondta – „a tánchoz két ember kell”. Megismételte korábbi álláspontját, miszerint Iránnak távoznia kell a térségből.

Újraválasztási kampányáról szólva bizakodó hangot ütött meg. Idézte a Rasmussen közvéleménykutató-intézetet, amelynek hétfői adatai szerint 50 százalékos az elfogadottsága. „Ez nagyobb arányú, mint Obamáé volt, jóval nagyobb arányú” – mondta. És hozzátette: „még Bruce Springsteen is azt mondta, hogy nincs senki, aki legyőzhetné Trumpot”.

A pornószínésznőnek ki kell fizetni Trump perköltségeit

Egy Los Angeles-i szövetségi bíróság kedden Donald Trump perköltségeinek megtérítésére és egy pénzbírság megfizetésére kötelezte Stormy Daniels pornószínésznőt, aki a jó hírnevének megsértése miatt perelte az amerikai elnököt. James Otero szövetségi bíró döntése értelmében a Stormy Daniels néven ismert pornószínésznő köteles megtéríteni Donald Trump 293 ezer dolláros ügyvédi költségeit és fizetnie kell további 100 ezer dollárt büntetésként, miután a bíróság elutasította a jó hírnév megsértésének megállapítására vonatkozó keresetét.

Donald Trump ügyvédje, Charles Harder ugyan összesen csaknem 780 ezer dollár kártérítést követelt – 389 ezer dollárt az ügyvédi költségek megtérítésére, 389 ezret pedig büntetésként -, az ítélet után azonban elégedettségét hangoztatta, szerinte ez „totális győzelem az elnök számára”.

Stormy Daniels – akinek eredeti neve Stephanie Clifford – az a pornószínésznő, aki azt állította, hogy 2006-ban egyéjszakás kalandja volt Donald Trumppal, és hallgatásáért cserében Trump ügyvédje, Michael Cohen 130 ezer dollárt fizetett neki a 2016-os választási kampány idején. A pornószínésznő jó hírneve megsértéséért indított pert, mert Trump még áprilisban egy Twitter-bejegyzésben lófejűnek nevezte őt. A keresetet a szövetségi bíróság elutasította, a bíró érvelése szerint ugyanis a minősítés szó szerint nem vehető „retorikai túlzás”, amely az amerikai politikai és közbeszédben elfogadott.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Mind a 22 szakbizottságban helyet szereztek a Fidesz-KDNP képviselői az EP-ben

Géza

A Kweires légitámaszpont körüli csatákról készültek felvételek Szíriában (Videók)

info

Egyre több migráns érkezik betegen Horvátországba

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!