Hirmagazin.eu
Főoldal » Trump nem tudott fia és az oroszok találkozójáról
Külföld

Trump nem tudott fia és az oroszok találkozójáról

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben cáfolta pénteken, hogy tudott volna legidősebb fia és kampánystábjának tagjai találkozójáról egy oroisz ügyvédnővel a 2016-os elnökválasztási kampány idején.

Jared Kushner, Trump veje és tanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jose Mendez)

A CNN hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította: Michael Cohen, Trump egykori ügyvédje közölte, Trump nemcsak tudott a találkozóról, hanem jóvá is hagyta azt. Az elnök mikroblog-bejegyzésében cáfolta ezt. „Semmit nem tudstam a találkozóról” – fogalmazott.  Egykori ügyvédjére utalva hozzátette, hogy „valaki” kitalált történetekkel akarja felhívni magára a figyelmet, és még Bill és Hillary Clinton ügyvédjét is felfogadta.

Michel Cohen képviseletét jelenleg Lanny Davis, Bill Clinton volt amerikai elnök egyik ügyvédje látja el. A szóban forgó  találkozóra a New York-ban lévő Trump-toronyban került volna sor, és az akkor még elnökjelölt Trump legidősebb fia Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnővel találkozott volna, aki Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet lejárató, az orosz kormány rendelkezésére álló  információkat ajánlott fel. A találkozón állítólag részt vett Jared Kushner, az elnök veje és Paul  Manafort, Trump kampánystábjának akkori vezetője.

A CNN szerint Michael Cohen jelen volt, amikor Trumppal közölték a találkozó tényét, és kész ezt megerősíteni Robert Muellernek, aki Trump kampánystábja tagjai és oroszok közötti esetleges összejátszást vizsgáló bizottságot vezeti.  A hírtelevízió szerint ugyanakkor Cohen nem rendelkezik konkrét bizonyítékokkal.

Michael Cohen az elmúlt hetekben a hírek élén szerepelt. Banki és adócsalás ügyében folyik nyomozás ellene, továbbá annak kiderítésére, hogy a törvényt megsértve  vajon kampánypénzből fizetett-e ki 130 ezer dollárt egy pornószínésznőnek, hogy hallgasson a Donald Trumppal folytatott egyéjszakás kalandjáról. Cohen ellen egyébként még nem emeltek vádat. Esetleges szerepéről a Mueller-vizsgálatban ellentmondásos hírek látnak szerepet az amerikai sajtóban, de egyre több orgánum úgy véli, együttműködik majd a vizsgáló bizottsággal.

Ennek jelét látták abban is, hogy a héten Cohen ügyvédje szintén a CNN hírtelevíziónak eljuttatott egy hangfelvételt, amelyen Trump és Cohen egy volt playboy-modellnek kifizetendő pénzről egyeztet. A telefonbeszélgetésról készült hangfelvételt 2016-ban Cohen rögzítette, Trump tudta nélkül.

Donald Trump egyébként pénteken egy sor Twitter-bejegyzést tett közzé, ezek közül egyikükben ismételten boszorkányüldözéssel vádolta meg a Robert Mueller vezette vizsgálatot.

Forrás: CNN

Hasonló hírek

Utcai zavargásokra készül Nagy-Britannia

Mazsi

Mérgező gázt szállító vonat siklott ki

info

Most érkezett: Tragédia történt az éjjel, 5 kisgyerek égett halálra

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------