Hirmagazin.eu
Külföld

Trump meghirdette az amerikai álom tervét – videó

A latinó szavazóknak szóló tervében az elnök többek között kétmillió új munkahelyet ígért a latinóknak a következő négy évre.

Az elnök tegnap egy igazi billegő államban, Arizonában kampányolt. A Goodyearben megtartott kampányeseményen Trump fontos ígéreteket tett a latinó közösségnek, amely Arizona mellett más államokban, így például Floridában is a jelenlegi elnök felé billentheti a mérleg nyelvét. A Mexikóval határos állam polgárainak több mint 30 százaléka latinónak vallja magát, míg a választás szempontjából szintén kulcsállamnak számító Floridában 23 százalék.

Lelkes Trump-támogatók az elnöki különgépet várják a Goodyear Reptéren Arizonában, 2020. október 28. (Fotó: EPA/Rick d’Elia)

Arizonát 2016-ban Donald Trump nyerte meg a demokrata jelölt Hillary Clinton előtt 3,5 százalékkal, így az állam tizenegy elektori szavazatát is bezsebelhette. A felmérések szerint egyelőre Joe Biden vezet Arizonában, de több kutatónál is hibahatáron belül van Trumphoz képest. Floridában is csökken a különbség a két jelölt között, egyes felmérések szerint már egyenesen Trump vezet.

Trump arról beszélt Goodyearben: az amerikaiak a választáson az amerikai álom és a szocialista rémálom között választanak.

Az elnök azt is mondta, ha Biden nyer, azzal Kína nyer, majd utalást tett a demokrata jelölt és családja kínai korrupciós ügyeire.

Az elnök arról is beszélt: Biden hatalomra kerülése esetén megnyitná a határokat és még az is lehetséges, hogy lebontaná a mexikói határszakaszon húzódó falat is, amelyet az illegális bevándorlók ellen emeltek.

Trump a koronavírus-járvány kezelésére is kitért. Meglátása szerint ha Biden nyer, akkor bezár az ország, a gyerekek nem lesznek iskolában, nem lesznek esküvők, nem lesz hálaadás, sem karácsony és még július negyedike sem.

Donald Trump az arizoniai Goodyearben is kampányolt, 2020. október 28. (Forrás: EPA/Rick d’Elia)

Donald Trump bejelentette, hogy a következő négy évben elindítják az amerikai álom tervét, amellyel a latinó közösséget akarják segíteni.

A tervet vázolva elmondta: megválasztása esetén a szövetségi kormány félmillió, latinók tulajdonolta cég létrehozását támogatja, és kétmillió új munkahelyet hoz létre latinóknak. Támogatják továbbá az iskolaválasztást és a latinó családok otthonteremtését, és azt is, hogy biztosítva legyen számukra a biztonságos környezet.

Az elnök beszédét követően a Fehér Ház közzétette az amerikai álom tervének részleteit, amelyből további programpontok derültek ki, így például az is, hogy a kormány továbbra is fenntartja majd a kormány a közép- és dél-amerikai kommunista rezsimekkel szembeni szankciókat. Ez mind az arizonai, mind a floridai latinók számára fontos ígéret lehet, hiszen többségük, különösen a kubai és venezuelai latinók a kommunisták elől menekültek az Egyesült Államokba.

Trump újraválasztása mellett kampányolt a helyszínen Nigel Farage, brit Brexit Párt vezetője, akit az elnök „Európa királyaként” hívott fel a színpadra. A brit politikus szerint Trump a 2016-os választáson

megverte a közvélemény-kutatókat, a médiát, minden elvárást, amiért sosem bocsátottak meg neki.

Farage szerint ezért „négy éven át azon dolgoztak, hogy kétségbe vonják a legitimitását, négy éven át az orosz hoaxszal, négy éven át a hamis impeachmenteljárással. A legtöbb ember már feladta volna ilyen kartácstűz alatt. Donald Trump a legellenállóbb és legbátrabb ember, akivel életemben valaha találkoztam”.

Nigel Farage az elmúlt hetekben egy háromrészes podcastban mutatta be Donald Trumpot mint személyt és mint jelöltet a konzervatív brit napilap, a The Telegraph olvasóinak.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Lomnici: Ausztria hadat üzent

Edit

Korlátozott felhatalmazással száll be a NATO a menekültválság kezelésébe

info

Gyorsuló ütemben nőtt a fakitermelés

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian