Image default
Külföld

Trump kivezényli a hadsereget a déli határhoz

Az amerikai elnök még a választási kampányban ígérte meg, hogy keménen fel fog lépni az országot sújtó illegális bevándorlás ellen. Donald Trump tartja a szavát. Üzent az amerikai határ felé menetelőknek: Forduljatok vissza, mert nem engedünk be titeket!

Sajtóinformációk szerint a Fehér Házban már nagy erőkkel dolgoznak azon a kormányrendeleten, amely megtiltaná az összes közép-amerikaiszámára, hogy belépjenek az Amerikai Egyesült Államok területére. Az elnök azt tervezi, hogy még a menedékkérőket sem engedhetnék be a hatóságok az országba, a nemzeti szükséghelyzet miatt pedig még a hadsereget is kivezényelnék a határhoz. És, hogy miért szükségesek ezek a drasztikus döntések?

Egy 7000 fősre duzzadt hondurasi migránskaraván halad gyalog az USA felé.

Trump kivezényli a hadsereget a déli határhoz
Illegális bevándorlókból álló tömeg halad az USA felé.
Fotó: AFP

Az amerikai elnök nem teketóriázik, az 55 millió követővel rendelkező twitter oldalán egyértelműsítette szándékait:

A nemzeti szükséghelyzetre tekintettel, kivezényelem a hadsereget. Megállítjuk őket!

Egy másik posztban pedig a karavánban marsírozó migránsoknak üzent:

A karavánban lévő emberek forduljanak meg, egyetlen embert sem engedünk be az országba illegálisan. Menjetek haza, és ha akartok, kérvényezzetek állampolgárságot, akárcsak a több millió másik ember a világon!

200-an indultak

Kezdetben egy 200 fős hondurasi migránscsoport indult el az Egyesült Államok felé, de néhány napon belül csatlakoztak hozzájuk El Salvadorbólés Guatemalaból is. A hétezresre duzzadt tömeget a mexikói határőrök sem tudták megállítani. Éppen ezért készül a Pentagon közel ezer katonát Amerika déli határához vezényelni. Egyes bevándorlók azt állítják, hogy egy szebb jövő reményében indultak meg az USA irányába, mások viszont a közép-amerikai országokban eluralkodó agresszió elől menekültek el.

A hétezres tömegben egyébként rengeteg nő és gyerek is vonul, de várhatóan ők is hiába teszik meg a több ezer kilométeres távolságot, mert a határon őket is meg fogják állítani.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Kis híján megskalpolta a kislányát a ventilátorral

Mazsi

Gázából rakétákkal lőtték Izraelt

info

Salvini szerint háborús bűnös a Sea-Watch 3 kapitánya

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------