Hirmagazin.eu
Főoldal » Trump kivezényli a hadsereget a déli határhoz
Külföld

Trump kivezényli a hadsereget a déli határhoz

Az amerikai elnök még a választási kampányban ígérte meg, hogy keménen fel fog lépni az országot sújtó illegális bevándorlás ellen. Donald Trump tartja a szavát. Üzent az amerikai határ felé menetelőknek: Forduljatok vissza, mert nem engedünk be titeket!

Sajtóinformációk szerint a Fehér Házban már nagy erőkkel dolgoznak azon a kormányrendeleten, amely megtiltaná az összes közép-amerikaiszámára, hogy belépjenek az Amerikai Egyesült Államok területére. Az elnök azt tervezi, hogy még a menedékkérőket sem engedhetnék be a hatóságok az országba, a nemzeti szükséghelyzet miatt pedig még a hadsereget is kivezényelnék a határhoz. És, hogy miért szükségesek ezek a drasztikus döntések?

Egy 7000 fősre duzzadt hondurasi migránskaraván halad gyalog az USA felé.

Trump kivezényli a hadsereget a déli határhoz
Illegális bevándorlókból álló tömeg halad az USA felé.
Fotó: AFP

Az amerikai elnök nem teketóriázik, az 55 millió követővel rendelkező twitter oldalán egyértelműsítette szándékait:

A nemzeti szükséghelyzetre tekintettel, kivezényelem a hadsereget. Megállítjuk őket!

Egy másik posztban pedig a karavánban marsírozó migránsoknak üzent:

A karavánban lévő emberek forduljanak meg, egyetlen embert sem engedünk be az országba illegálisan. Menjetek haza, és ha akartok, kérvényezzetek állampolgárságot, akárcsak a több millió másik ember a világon!

200-an indultak

Kezdetben egy 200 fős hondurasi migránscsoport indult el az Egyesült Államok felé, de néhány napon belül csatlakoztak hozzájuk El Salvadorbólés Guatemalaból is. A hétezresre duzzadt tömeget a mexikói határőrök sem tudták megállítani. Éppen ezért készül a Pentagon közel ezer katonát Amerika déli határához vezényelni. Egyes bevándorlók azt állítják, hogy egy szebb jövő reményében indultak meg az USA irányába, mások viszont a közép-amerikai országokban eluralkodó agresszió elől menekültek el.

A hétezres tömegben egyébként rengeteg nő és gyerek is vonul, de várhatóan ők is hiába teszik meg a több ezer kilométeres távolságot, mert a határon őket is meg fogják állítani.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Tucatnyi embert fejeztek le és lőttek agyon egy líbiai olajmező elleni támadásban

info

Hentesnek tanult, végül egy nőt darabolt fel… 18+

Mazsi

Migránsok támadtak szerb rendőrökre

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------