Hirmagazin.eu
Főoldal » Trump cáfolja az oroszok által fizetett jutalmakat
Külföld

Trump cáfolja az oroszok által fizetett jutalmakat

Donald Trump amerikai elnök vasárnap a Twitteren cáfolta, hogy tájékoztatták volna őt az oroszok által állítólagosan fizetett jutalmakról Afganisztánban.

„Senki nem tájékoztatott engem, Pence-t (az alelnököt) vagy a kabinetfőnököt, Mark Meadowst az Afganisztánban lévő katonáink elleni úgynevezett orosz támadásokról, ahogyan azt a meg nem nevezett forrásokra’ hivatkozó, hamis híreket gyártó New York Times írta. Ezt mindenki cáfolja és nem követtek el ellenünk sok támadást” – írta az amerikai elnök a mikroblogon.

A The New York Times állítja, hogy Trumpot tájékoztatták

A The New York Times című amerikai lap szombaton arról írt, hogy orosz ügynökök bizalmasan pénzt ajánlottak „az afgán tálibokhoz közeli” lázadóknak azért, hogy amerikai katonákat, vagy az Afganisztánban szolgálatot teljesítő nemzetközi koalíció katonáit megöljék.

A lap állítása szerint erről tájékoztatták Donald Trumpot, és állítólag a Nemzetbiztonsági Tanács a Fehér Házban március végén meg is vitatta az ügyet, de nem született válaszreakció.

Oroszország és a tálibok vasárnap határozottan cáfolták mindezt.

Donald Trump még két bejegyzést szentelt a témának. Az egyikben azt hangoztatta, hogy „senki nem bánt keményebben Oroszországgal, mint a Trump-kormányzat”, hozzátéve, hogy „a korrupt Joe Biden és Obama idején Oroszország Ukrajna fontos részein hajtott végre hatalomátvételt”.

Trump a lap forrásainak feltárását sürgette

A másik bejegyzésben az elnök azt sürgette, hogy a The New York Times tárja fel „névtelen” forrásait.

Fogadom, hogy nem tudják ezt megtenni, ez a személy valószínűleg nem is létezik” – írta Trump.

A Fehér Ház a maga részéről szintén cáfolta, hogy az elnököt vagy az alelnököt tájékoztatták volna. Az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos HÍrszerzési Igazgatóság (DNI) új igazgatója, John Ratcliffe nagyon rövid közleményben cáfolta a lap állításait.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

The Fake News @ nytimes must reveal its “anonymous” source. Bet they can’t do it, this “person” probably does not even exist! https://twitter.com/richardgrenell/status/1277024942232530945 

Richard Grenell

@RichardGrenell

I never heard this. And it’s disgusting how you continue to politicize intelligence. You clearly don’t understand how raw intel gets verified. Leaks of partial information to reporters from anonymous sources is dangerous because people like you manipulate it for political gain. https://twitter.com/tedlieu/status/1277009622205739008 

Hasonló hírek

EU-csúcs: jöhetnek a szankciók a fehérorosz elnökválasztás miatt

Géza

Fiatal lány holttestét találták meg a katonai akadémián, durva dolog történt

Mazsi

Mindenkit kimentettek az aranybányából

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!