Hirmagazin.eu
Főoldal » Trianonra az egyetlen reális válasz ma az autonómia elnyerése lehet
Életmód hírek

Trianonra az egyetlen reális válasz ma az autonómia elnyerése lehet

Közeledve a békediktátum 100. évfordulójához egyre többen és egyre többet foglalkoznak a témával a magyar társadalom.

A trianoni szerződés aláírása óta eltelt száz évben bebizonyosodott, hogy a magyarok megmaradnak a Kárpát-medencében a nagyhatalmi erők szétszabdalása ellenére is. Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója szerint az egyetlen reális válasz ma Trianonra az autonómia, a tényleges és széleskörű autonómia elnyerése.

Felhívta a figyelmet arra, hogy sajnos erre egyelőre három országban nem lát esélyt, ez a három ország pedig Szlovákia Ukrajna és Románia.

rianon óta száz év telt el, de „ma azt tudjuk mondani, hogy Magyarország erősebb, mint az elmúlt száz esztendőben bármikor volt” – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hozzátette: „ma egymillióval több magyar állampolgár van, mint amennyien 2010-ben voltunk, ez nem gyengítette, hanem erősítette azt az országot”.

Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, úgy tapasztalta, hogy közeledve a békediktátum 100. évfordulójához egyre többen és egyre többet foglalkoznak a témával a magyar társadalomban.

Hozzátette, a trianoni szerződés aláírása óta eltelt száz évben bebizonyosodott az, hogy a magyarok megmaradnak a Kárpát-medencében a nagyhatalmi erők szétszabdalása ellenére is.

Csóti György szerint a magyar Országgyűlés bölcs döntést hozott, amikor 2010-ben, a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét. Kiemelte, ez azért volt jó döntés, mert

ezáltal is demonstrálni tudja a magyarság, hogy még mindig erősek, még mindig jelen vannak a Kárpát-medencében, feldaraboltan, de összetartozva.

Elmondta, az elmúlt harminc évben bebizonyosodott, hogy az a magyar modell, amin elindult az ország az 1990-es években, hogy demokratikus eszközökkel próbálják kivívni a magyarság jogait az elcsatolt területeken, az sajnos nem hozott számottevő eredményt. Hozzátette, világossá vált, hogy

az egyetlen reális válasz ma Trianonra az autonómia, a tényleges és széleskörű autonómia elnyerése.

Felhívta a figyelmet arra, hogy sajnos erre egyelőre három országban nem lát esélyt, ez a három ország pedig Szlovákia Ukrajna és Románia.

A beszélgetés során arról is beszélt, hogy a Kisebbségi Jogvédő Intézet minden egyes nap harcol a határon túli magyarok jogaiért. Hozzátette, azonban ez nem elég.

Fontos, hogy a magyar pártok, a határon túliak és az anyaországi pártok is félretegyék nézeteltéréseiket, és a közös cél érdekében összefogjanak és együttesen harcoljanak az egyes régiók autonómiájáért.

Címlapkép: Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Suhajda Szilárd felért a K2 csúcsára! Gratulálunk!

Géza

Hatalmas sipításra ébredt Ildikó: megtörtént, amire napok óta várt

Mazsi

8 trükk az étlapon, hogy kicsalogassák a pénzedet

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!