Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tragikus és megdöbbentő! Kis híján elgázolta a vakvezetőkutyát a szabálytalan autós, a közlekedésbiztonsági vizsgán

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége tette közzé a felháborító videót, melyen a vakvezető kutyát megkoccantja az elsőbbséget meg nem adó kanyarodó autó, majd segítségnyújtás nélkül elhajt.

Az MVGYOSZ bejegyzését idézve:

Ha Kutyakiképző szemmel nézzük, akkor tudjuk, hogy nem lépéssel indítjuk a kutyát, hanem vezényszóval, és nem a kutya indult el magától, hanem a gazda indította el. Itt is ez történt.

A kutya és vezetője szabályosan, körültekintés és körbe hallgatózás után indult meg, az autós pedig annak ellenére, hogy a gyalogos ráutaló magatartást tanúsítva várakozott illetve megkezdte az átkelést, nem adta meg az elsőbbséget.

A videó részlet a kötelező vizsgafelvételből készült:

https://www.facebook.com/mvgyosz/videos/1919457108110691/

Felháborító!

Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán, melyen vizsgázó és kiképzett kutya szabályosan közlekedett egy autós, nem tisztelve a KRESZ szabályát, sem a gyalogos elsőbbségi jogát kanyarodáskor autójával megütötte a vizsgázó vakvezető kutyát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A jármű vezetője ellen szabálysértés és közúti veszélyeztetés miatt rendőrségi feljelentést tettünk. Senki nem sérült meg, a kutyusnak sem lett se fizikai, se lelki problémája.

Forrás: MVGYOSZ, zoom.hu

Hasonló hírek

Baleset történt a sarkadi vágtán

Géza

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Nagykanizsán

info

Terrorcselekmény elkövetésével gyanúsították meg a szír férfit

Edit