Image default
Külföld

Tragédiával végződött a magyar háziorvos malajziai nyaralása: néhány órával a landolás után Ilona már nem élt

Langkawi (Malajzia) — Talán élete nagy kalandjára készült egy egzotikus helyen dr. B. Ilona (†61), ám a landolás után alig pár órával már nem élt.

A bélmegyeri háziorvost a hullámok közül húzták ki, miután helyi idő szerint szerda délután bement úszni egyet a Langkawi szigetcsoport partjainál a csábító tengerbe.

– A magyar turista egyedül úszott a Pantai Tengah üdülőhely melletti partszakaszon, amikor feltehetően vízbe fulladt, s a gyorsan érkező segítség ellenére sem tudták már az életét megmenteni – közölte egy helyi lap, a Free Malaysia Today.

– Egy hívást kaptunk csütörtök délután, hogy egy helyi hotel közelében holttestet találtak a turisták. Az ott lévők azonnal próbálták újraéleszteni az asszonyt, de hiába. Dr. B. Ilona Thaiföldről érkezett Malajziába 37 magyar turistával együtt – nyilatkozta Mohd Iqbal Ibrahim, Langkawi rendőrfőnöke.

A helyszínen készült fotót itt tekintheti meg

A doktornő holttestét a közeli kórházba szállították, ahol egyelőre vizsgálják, pontosan mi okozhatta a halálát. A hatóság hozzátette: nyomozást indítottak az ügyben, de egyelőre csak annyit tudnak biztosan, hogy az asszony egyedül mártózott meg a tengerben nem sokkal azután, hogy megérkezett csoportjával a szigetre.

Az asszony egyedül ment a tengerbe, nem élte túl az úszkálást

Ilona információink szerint évek óta háziorvosként dolgozott Bélmegyeren, ahol mindenki tisztelte és szerette, így a helyieket megrázták a történtek.

– Nagyon kedves és segítőkész doktor volt, természetesen szörnyen érintette az egész települést halálának híre. Mélyen együttérzünk a családjával, reméljük, békére lelt – mondta a Blikknek megrendülten az egyik helyi lakos.

Elértük az asszony szintén háziorvosként dolgozó férjét, aki lapunknak szűkszavúan csak annyit mondott: egyelőre még felfoghatatlan, s nagyon friss a tragédia, ami történt a családjukkal.

– Sajnos, még mi sem tudjuk pontosan, mi történt, várjuk a rendőrség tájékoztatását – mondta megtörten a férfi, aki a gyász közepette többet nem kívánt hozzáfűzni Ilona halálához.

Ki segít külföldön?

Ha balesetet szenvedünk külföldön, érdemes az adott országban található magyar külképviseletet felkeresni, valamint a +36-80-36-80-36-os zöldszámon hívni a budapesti külügyminisztériumot. Itt is kérhetünk segítséget. A baleset utáni teendőket legtöbbször itthon lehet intézni, mivel a külföldi biztosítóknak általában van magyar partnerük.

Hasonló hírek

Párizsba is eljutott az Iszlám Állam csatatéri drogja

Edit

Felkavaró részletek derültek ki a párizsi terrortámadásról

Mazsi

Embertelen körülmények: 28 embert fogva tartott és rabszolgamunkára kényszerített egy ukrán bűnbanda

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------