Image default
Külföld

Tragédia! Tovább emelkedett az indonéz földrengés halálos áldozatainak száma

Az indonéz Lombok és Szumbawa szigeteken pusztító sorozatos földrengések halálos áldozatainak a száma 555-re emelkedett – közölte péntekre virradóra az indonéz katasztrófavédelmi hatóság szóvivője.

www.indonesia-lombok.de

Sutopo Nugroho szerint továbbra is mintegy 400 ezren vannak szükségszállásokon elhelyezve, tekintettel arra, hogy hozzávetőleg 77 ezer ház omlott össze vagy rongálódott meg a földmozgások következtében.

A jakartai kormány a keletkezett kárt korábban 7,45 ezer milliárd rúpiára (145 milliárd forint) becsülte, de ez az összeg a folyamatban lévő kárfelmérésekre tekintettel várhatóan gyarapodni fog.

Az áldozatok 80 százaléka az augusztus 5-i, 6.9-es erősségű rengésben vesztette életét, míg a többi az előző, július 29-i földmozgáskor, illetve a most vasárnap bekövetkezett két újabb, nagy erejű rengésben. Hivatalos források kedden még 515 halottról tájékoztattak.

A hozzávetőleg 17 ezer szigetből álló Indonézia a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol az átlagosnál sokkal több a földrengés és a vulkánkitörés.

A Föld aktív és szunnyadó tűzhányóinak csaknem háromnegyede abban a térségben található.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Tisztabusz adja vissza a hajléktalanok méltóságát! Oszd meg!

Géza

Heves vitát váltott ki a dél-tiroli határszakaszhoz tervezett határirányítási rendszer

info

Több mint négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

Edit