Főoldal » Tragédia! Igazi vérfürdő – több mint 180 bálnát gyilkoltak le a Feröer-szigeteken! Oszd meg!
Külföld

Tragédia! Igazi vérfürdő – több mint 180 bálnát gyilkoltak le a Feröer-szigeteken! Oszd meg!

Horrorisztikus látvány, amikor a tengerben hömpölyög a vér. Annyira nem tűnik valóságosnak, hogy már-már azt hihetnénk, az egész csak egy ügyes Photoshop művész alkotása. De sajnos ez a szomorú valóság.

A bálnamészárlás az egész világot megrendítette, holott egy minden éves megtartott szokás a dán fennhatóság alá tartozó szigeten. A brutális hagyományt „Grindadrápnak” hívják a helyiek, és minden nyáron megtartják. Ilyenkor többezer bálnavadász a Feröer-szigetekkörnyéki bálnákat lemészárolja, hogy a téli hónapokra legyen mit enniük a helyi lakosoknak.

A vándorlási időszakukban a bálnák egyébként is viszonylag közel úsznak el a szigethez, ám ahogy a halászhajók megzavarják útjukat, egyre jobban kisodródnak a partok közelébe, ahol megkezdődik a kegyetlen mészárlás.

Még gyerekek is részt vesznek a vérontásban, a legfiatalabb résztvevő idén 5 éves volt. A 22 éves Alastair Ward éppen rosszkor ugyan, de meglátogatta a szigete, hogy megünnepelje a sikeres államvizsgáját, amikor beleütközött egy nagyobb csoportba a tengerparton.

„Éppen sétáltunk a parton amikor egy család odarohant hozzám, és azt mondta, hogy nagyon szerencsés vagyok, jön egy bálna. Azt hittem csak egyet kifogtak, de egyre több hajó érkezett be az öbölbe. El sem tudtam hinni, mennyi bálna volt ott.

Beterelték őket az öbölbe, az evezőjükkel döfködve tartották irányban az állatokat. Amikor már elég közel voltak, az egész város egy emberként rohant ki a vízbe, és elkezdték lekaszabolni őket. Még a gyerekek is. Mi csak ültünk ott némán és idegesen.” – nyilatkozta a ladbible oldalnak.

A vérengzésben több mint 180 bálna pusztult el a Sandav Gur öbölben, és szinte az egész tengert vörössé festette a bálnák vére.

Alistar így folytatta „Az öldöklés szörnyű volt. Horgokat raktak a bálnák orrnyilásába, és úgy kezdték el őket késsel kaszabolni. Nem túl humánus módon haltak meg. A gyerekek rájuk ugráltak.”

Hiába tiltakoznak ellene, amikor tavaly egy bálnavadászat elleni szervezet megpróbálta eltéríteni a vadászhajókat, 5 tagot tartóztattak le. Igen, mert megzavarták a hagyományt.

Forrás: noizz.hu

Hasonló hírek

Az Iszlám Állam vállalta magára az öngyilkos merényletet az egyiptomi szállodánál

Edit

Szöulnak már terve is van Kim Dzsong Un meggyilkolására

Edit

Fordulat a Brexitben, ez vár az angliai magyarokra

Mazsi