Kiemelt külföldi hírek

Tragédia élőben! Egy nicaraguai riporter épp a kormányellenes tüntetésekről közvetített élőben a Facebookon, amikor agyonlőtték! (OLvasd el és nézd meg!)

Angel Gahona az ország déli részéből közvetített élőben, ahol az elmúlt héten erőszakos kormányellenes tüntetések voltak. A bejelentkezésről készült felvételen egyszer csak lövést hallani, a riporter pedig vérző fejjel esik össze.

A riporter egy kifosztott pénzkiadó automatáról készített éppen videofelvételt a telefonjával, az operatőr pedig a háta mögött állt. Az El Nuevo Diario helyi lap azt írta, hogy Gahona a Facebookon közvetítette a telefonjával élőben a forgatást. A kamera felvételén azt látni, hogy a lövés után legurul az épület előtti lépcsőn, majd mozdulatlanul fekszik, és a nevét kiabáló emberek rohannak oda hozzá. A nicaraguai sajtó szerint a riporter belehalt sebesülésébe.

Egyelőre nem tudni, hogy ki adta le a gyilkos lövést. A La Prensa nicaraguai lap egy másik újságírót szólaltatott meg, aki a környéken csak a rendőröknél és a kormányellenes tüntetők ellen harcoló csoportoknál látott lőfegyvert.

A vöröskereszt adatai szerint a szerda óta tartó kormányellenes megmozdulásoknak már több mint 100 sérültje és 6 halálos áldozata van. A BBC 10 halottról ír, de helyi jogvédők szerint sokkal több, már 25 halott van, bár ezt az egészségügyi hatóságok nem tudták megerősíteni. Az indulatok amiatt szabadultak el, hogy a kormányzat a munkáltatói befizetések növelését és a nyugdíjak és egyéb juttatások 5 százalékos csökkentését tervezi.

Ekkora tüntetések még nem voltak, mióta Daniel Ortega 2007-ben elnök lett. (MTI, BBC)

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Elindult első tengeri útjára az orosz úszó atomerőmű (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Egyre égetőbb a helyzet: nem csitulnak az élelmezési válságok

Géza

Aleksandar Vucic: Súlyos veszély fenyegeti Európát

Géza