Image default
Kiemelt külföldi hírek

Tragédia élőben! Egy nicaraguai riporter épp a kormányellenes tüntetésekről közvetített élőben a Facebookon, amikor agyonlőtték! (OLvasd el és nézd meg!)

Angel Gahona az ország déli részéből közvetített élőben, ahol az elmúlt héten erőszakos kormányellenes tüntetések voltak. A bejelentkezésről készült felvételen egyszer csak lövést hallani, a riporter pedig vérző fejjel esik össze.

A riporter egy kifosztott pénzkiadó automatáról készített éppen videofelvételt a telefonjával, az operatőr pedig a háta mögött állt. Az El Nuevo Diario helyi lap azt írta, hogy Gahona a Facebookon közvetítette a telefonjával élőben a forgatást. A kamera felvételén azt látni, hogy a lövés után legurul az épület előtti lépcsőn, majd mozdulatlanul fekszik, és a nevét kiabáló emberek rohannak oda hozzá. A nicaraguai sajtó szerint a riporter belehalt sebesülésébe.

Egyelőre nem tudni, hogy ki adta le a gyilkos lövést. A La Prensa nicaraguai lap egy másik újságírót szólaltatott meg, aki a környéken csak a rendőröknél és a kormányellenes tüntetők ellen harcoló csoportoknál látott lőfegyvert.

A vöröskereszt adatai szerint a szerda óta tartó kormányellenes megmozdulásoknak már több mint 100 sérültje és 6 halálos áldozata van. A BBC 10 halottról ír, de helyi jogvédők szerint sokkal több, már 25 halott van, bár ezt az egészségügyi hatóságok nem tudták megerősíteni. Az indulatok amiatt szabadultak el, hogy a kormányzat a munkáltatói befizetések növelését és a nyugdíjak és egyéb juttatások 5 százalékos csökkentését tervezi.

Ekkora tüntetések még nem voltak, mióta Daniel Ortega 2007-ben elnök lett. (MTI, BBC)

Hasonló hírek

Borzalmas tragédia! Újabb tanári túlkapás! Meghalt egy 14 éves fiú, mert a testnevelés órán hőségben futtatták

Géza

Bekeményít az USA Oroszországgal szemben

Géza

Borzalmas aljas tett! Ukrán katonatanú nyilatkozott: Kijev, vegyifegyvereket vetett be saját népe ellen! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza