Főoldal » Tragédia az óvodában – A túlélő kisfiú: sírva néztem végig Mercédesz halálát
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tragédia az óvodában – A túlélő kisfiú: sírva néztem végig Mercédesz halálát

Habár a kórházból kiengedték, szinte megállás nélkül az átélt tragédiáról beszél Edvárd.

A négyéves gyerek zúzódásokkal megúszta a balesetet, de a lelkében vélhetően sosem múló sebek maradnak.

A négyéves Edvárd is lezuhant a mászókáról, szörnyű trauma számára, hogy látnia kellett Mercédesz halálát

Nem csillapodnak a kedélyek a kétezer lelket számláló Heves megyei településen, miután tegnapelőtt egy mászóka kidőlt az óvodában, és agyonnyomta a hatéves Mercédeszt. A csányi tragé­diában két másik négy év körüli kisfiú is megsérült. Ahogy a baleset utáni órákban, úgy tegnap is a felelősöket követelve, legalább százan gyűltek össze a polgármesteri hivatalnál.

A szerencsétlenül járt Mercédesz két barátjával játszott a mászókán, amikor az váratlanul kidőlt. A kislánynak esélye sem volt a túlélésre, társai szerencsésen megúszták. Cserna Edvárd arcán sebek éktelenkednek, az orra bedagadt. Tegnap délután haza is engedték, a harmadik gyermeket agyrázkódása miatt még kórházban tartják.

A rendőrség nyomoz: miképp dőlhetett ki a mászóka

– Nem akartam a balesetről kérdezni, még sokkos állapotban van, de magától elkezdett róla beszélni. Mercikét sokszor szokta emlegetni, nagyon szerették egymást. Arról beszél, hogy eldőlt és vérzett a szája, a fejét pedig beütötte, aztán sírva nézte a barátnője haláltusáját. Azt is szokta mondani, hogy meghalt a kislány, de szerintem nem tudja még, hogy ez mit jelent – mesélte a Borsnak a négyéves fiú édesanyja, Krisztina.

A balesetben elhunyt hatéves Mercédesz családja teljesen összeomlott. A hagyományokhoz hűen azóta virrasztanak. A gyászoló apa, Radics Béla azt mondja: nem szeretnének konfliktust, de jogi úton mindenképpen szeretnék elszámoltatni a felelősöket. A család teg­nap gyertyát gyújtott az óvodánál.

A gyászoló édesapa halott kislánya húgát tartja karjában. Radics Béla jogi lépéseket tesz © Czerkl Gábor

– Kétségbeesve próbáljuk elterelni a gyerekek figyelmét, de mindössze félórára sikerül. A tragédia napján nem tudtunk, de azóta visszamentünk a helyszínre. Mercike egy évvel idősebb testvére rosszul lett, amikor meglátta a kidőlt mászókát – mesélte tegnap az elhunyt kislány édesapja.

Medve István, a település polgármestere a tragédia napján a Borsnak azt nyilatkozta: a mászókát éppen most szerették volna felújítani. A helyiek arról beszéltek, hogy a szülők korábban több százezer forintot gyűjtöttek a szóban forgó eszközök felújítására, de változás nem történt. Tegnap hiába kerestük, nem tudtuk erről megkérdezni a település első emberét. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett ve­szélyeztetés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Mercédesz a helyszínen elhunyt

A ValóVilág című műsorból ismert Bracsó Krisztián a hatvani kisebbségi önkormányzat képviselőjeként érkezett a helyszínre. Több helyi is arról beszélt neki, hogy az elmúlt évben az óvoda udvarán történt egy hasonló baleset, ahol szintén megsérült egy gyermek.

bors

Hasonló hírek

Illegális migránsok az autópályán

Géza

Az unokázás a csalók legújabb trükkje

info

“Nem öngyilkosság volt” – állítja az M5-ösön frontálisan ütköző nő anyja

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------