Főoldal » Tragédia az óvodában – A túlélő kisfiú: sírva néztem végig Mercédesz halálát
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tragédia az óvodában – A túlélő kisfiú: sírva néztem végig Mercédesz halálát

Habár a kórházból kiengedték, szinte megállás nélkül az átélt tragédiáról beszél Edvárd.

A négyéves gyerek zúzódásokkal megúszta a balesetet, de a lelkében vélhetően sosem múló sebek maradnak.

A négyéves Edvárd is lezuhant a mászókáról, szörnyű trauma számára, hogy látnia kellett Mercédesz halálát

Nem csillapodnak a kedélyek a kétezer lelket számláló Heves megyei településen, miután tegnapelőtt egy mászóka kidőlt az óvodában, és agyonnyomta a hatéves Mercédeszt. A csányi tragé­diában két másik négy év körüli kisfiú is megsérült. Ahogy a baleset utáni órákban, úgy tegnap is a felelősöket követelve, legalább százan gyűltek össze a polgármesteri hivatalnál.

A szerencsétlenül járt Mercédesz két barátjával játszott a mászókán, amikor az váratlanul kidőlt. A kislánynak esélye sem volt a túlélésre, társai szerencsésen megúszták. Cserna Edvárd arcán sebek éktelenkednek, az orra bedagadt. Tegnap délután haza is engedték, a harmadik gyermeket agyrázkódása miatt még kórházban tartják.

A rendőrség nyomoz: miképp dőlhetett ki a mászóka

– Nem akartam a balesetről kérdezni, még sokkos állapotban van, de magától elkezdett róla beszélni. Mercikét sokszor szokta emlegetni, nagyon szerették egymást. Arról beszél, hogy eldőlt és vérzett a szája, a fejét pedig beütötte, aztán sírva nézte a barátnője haláltusáját. Azt is szokta mondani, hogy meghalt a kislány, de szerintem nem tudja még, hogy ez mit jelent – mesélte a Borsnak a négyéves fiú édesanyja, Krisztina.

A balesetben elhunyt hatéves Mercédesz családja teljesen összeomlott. A hagyományokhoz hűen azóta virrasztanak. A gyászoló apa, Radics Béla azt mondja: nem szeretnének konfliktust, de jogi úton mindenképpen szeretnék elszámoltatni a felelősöket. A család teg­nap gyertyát gyújtott az óvodánál.

A gyászoló édesapa halott kislánya húgát tartja karjában. Radics Béla jogi lépéseket tesz © Czerkl Gábor

– Kétségbeesve próbáljuk elterelni a gyerekek figyelmét, de mindössze félórára sikerül. A tragédia napján nem tudtunk, de azóta visszamentünk a helyszínre. Mercike egy évvel idősebb testvére rosszul lett, amikor meglátta a kidőlt mászókát – mesélte tegnap az elhunyt kislány édesapja.

Medve István, a település polgármestere a tragédia napján a Borsnak azt nyilatkozta: a mászókát éppen most szerették volna felújítani. A helyiek arról beszéltek, hogy a szülők korábban több százezer forintot gyűjtöttek a szóban forgó eszközök felújítására, de változás nem történt. Tegnap hiába kerestük, nem tudtuk erről megkérdezni a település első emberét. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett ve­szélyeztetés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Mercédesz a helyszínen elhunyt

A ValóVilág című műsorból ismert Bracsó Krisztián a hatvani kisebbségi önkormányzat képviselőjeként érkezett a helyszínre. Több helyi is arról beszélt neki, hogy az elmúlt évben az óvoda udvarán történt egy hasonló baleset, ahol szintén megsérült egy gyermek.

bors

Hasonló hírek

Megszólalt a budapesti tömegbaleset elkövetője

Edit

Vadkendert termesztettek Ikerváron, a kábítószert Ausztriában adhatták el

info

Egy 8 éves gyerek gyújtotta fel a szentesi gyerekotthont

Edit