Hirmagazin.eu
Főoldal » Továbbra sincs orvos a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősotthonban, lassul a járvány Európában
18+

Továbbra sincs orvos a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősotthonban, lassul a járvány Európában

2284-re emelkedett az új típusú koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, Magyarországon.

A járványügyi gócpontnak számító Pesti úti idősotthonban a Budapest Főváros Kormányhivatal által három alkalommal végrehajtott ellenőrzés során háromszor nem volt jelen orvos az intézményben. Gulyás Gergely miniszter közölte, hogy május 3-ig életben maradnak a korlátozások, az érettségi pedig május 4-én kezdődik. Közben újabb védőeszköz szállítmányok érkeztek hazánkba. Kiderült, hogy elhalasztják az idén szeptemberre, Budapestre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Európában lassult a járvány terjedésének az üteme. Világszinten 2,7 millióra emelkedett a fertőzöttek, közel 190 ezerre a halottak száma, de a gyógyultak is már több mint 740 ezren vannak. Az Origo csütörtök esti összefoglalója.

Szerdáról csütörtökre 2284 főre nőtt Magyarországon az új típusú koronavírussal való fertőzöttek száma. Meghalt 14 idős, krónikus betegségekben szenvedő ember. Ezzel 239 főre emelkedett a vírussal részben összefüggő megbetegedések miatt meghaltak száma.Közben 390-en meggyógyultak.Jelenleg 850 beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen.
Továbbra is Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött.

Magyarország koronavírus-térképeFORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

Újabb furcsaságok a járványügyi gócpontnak számító Pesti úti idősotthon körül

Folytatódik a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősotthon botránya. Kiderült, hogy az a levél amit Karácsony Gergely hétfőn mutatott be annak kapcsán, hogy volt-e orvos az idősotthonban vagy sem, nem a Pesti úti intézmény vezetője, hanem Gál J. Zoltán írta.Gál. J. Zoltán 2019-ben Karácsony kampányfőnökeként tevékenykedett, és a Medgyessy-, illetve a Gyurcsány-kormány szóvivője is volt, közismerten Gyurcsány Ferenc bizalmi embere

Karácsony Gergely. FORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Budapest Főváros Kormányhivatala az elmúlt két napon három alkalommal is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a Pesti úti idősotthonban.

A három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos az intézményben.Tehát a jelek szerint továbbra sem biztosított a folyamatos orvosi ellátás az idősotthonban.

Karácsony ezzel kapcsolatosan is értelmetlen magyarázkodásba bocsátkozott.

A főváros által fenntartott intézményben jelenleg284 koronavírusos fertőzöttről és 28 halálos áldozatról tudnak.

Kormányinfó: Május 3-ig hatályban maradnak a korlátozások

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az online Kormányinfón közölte, hogymájus 3-ig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok.Ezt követően kezdődik a gazdaság újraindítása.

Gulyás elmondta, hogy folyamatos az egészségügyi eszközök beszerzése. Megerősítette, hogya legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülni, és ezért kellett felszabadítani a kórházi ágyakat.

Az érettségivel kapcsolatosan kiemelte:minden feltétel adott, hogy május 4-től az érettségi vizsgákat – kizárólag írásban – biztonságos keretek között lebonyolítsák. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár – a kormány felhatalmazása alapján – ugyanakkor szabadon dönthet, ha szükséges, hogy egy vagy két héttel halasszák el a vizsgákat fűzte hozzá a miniszter.

Gulyás kihangsúlyozta, hogya pedagógusok júliusban 10 százalékos béremelést kapnak.A végén felhívta rá a figyelmet, hogy a kormány anyagilag hozzájárul a gyeden és gyesen lévők nyelvvizsga, illetve KRESZ-tanfolyam díjához. Mindez 136 ezer embert érint.

Operatív Törzs: Folyamatosan zajlik a fertőtlenítés

Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs szokásos sajtótájékoztatóján elmondta, hogyáprilis 24-től Hegyeshalomnál több szakaszban biztosítanak átkelést a vendégmunkások számára.Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy folyamatos az idősotthonok ellenőrzése, számon kérik a jogszabályok betartását, konzultációt biztosítanak a szakterületen, és egy-egy helyi megoldással segítik a helyben a dolgozók munkáját.Fertőtlenítés folytatódik azokban az otthonokban is, ahol magas a gondozottak létszáma, és előfordult megbetegedés is.

Újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília tudatta:a szájmaszkokból több százezret használnak el hetente az egészségügyi intézményekben, ezek csak egyszer használatosak, 5-6 darabra is szüksége lehet egy dolgozónak naponta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felhívta rá a figyelmet, hogy csütörtökön három repülőgép és két kamion érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra, ezekmásfél millió maszkot, egymillió tesztet, hetven lélegeztetőgépet és több száz, azok működéséhez szükséges alkatrészt hoztak.

Európában lassul a járvány terjedésének üteme, elhalasztják a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

A Budapestre tervezett, szeptember 13. és 20. között kitűzött 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak a járvány miatti 2021-re történő elhalasztását jelentette be Matteo Bruni szentszéki szóvivő. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is megerősítette a bejelentést, hozzátéve, hogy2021 szeptemberében rendezik meg a kongresszust a magyar fővárosban.

Legutóbb 1938-ban volt Eucharisztikus Kongresszus Budapesten.

Hősök tere. Eucharisztikus Világkongresszus, 1938FORRÁS: FORTEPAN

Olaszországban 464-gyel nőtt csütörtök estére a 24 óra alatt történt halálesetek száma a szerdai 437-ről, de az új fertőzötteké csökkent. Az országban a járvány kezdete óta 25 549 halálos áldozatot követelt a koronavírus. Az aktív fertőzöttek száma a szerdai 107 699-ről 106 848-ra csökkent. Az intenzív osztályon ápoltak száma is tovább csökkent, 2384-ről 2267-re. A járvány február végi kezdete óta 189 973 embernél diagnosztizálták a vírust.

Spanyolországban a halálos áldozatok összlétszáma 22 157, ebből 440 mai eset. A fertőzöttek száma 213 024, a gyógyultaké 89 250. Csütörtökön 4635 új esetet regisztráltak. Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter szerint csökkenő tendencia tapasztalható a járványhelyzet terén.

Franciaországban 161 530-ra emelkedett a fertőzöttek száma, amiből 1653 főt csütörtökön regisztráltak. Ma 516-an haltak meg a vírus okozta szövődményekben, a halottak száma 21 856-ra nőtt. Jérome Salomon, a francia egészségügyi tárca járványügyi igazgatója elmondta: a kollektív immunitás elérése már nem szerepel a francia hatóságok stratégiájában a járvány elleni küzdelemben.

Nagy-Britanniában ma 638 új halálesetet jelentettek. Mostanáig 18 738 ember halt meg a koronavírussal összefüggő megbetegedésekben. Csütörtökön 4583 személynél mutatták ki a fertőzést, az összlétszámuk így 138 078-ra emelkedett. A gazdaság aktivitási mérőszáma példátlan teljesítményzuhanást jelez Nagy-Britanniában.

Németországban a regisztrált fertőzöttek száma 151 332, ebből 684 az újonnan diagnosztizált eset. Csütörtökön 54-an haltak meg, a halottak összlétszáma így 5369-re emelkedett. Németorszégban a halálozások és az újonnan diagnosztizáltak száma is tovább csökkent.

Az Egyesült Államokban ma 1572 halálesetet diagnosztizáltak. A halottak összlétszáma 49 231. Csütörtökön 22 257 új fertőzést mutattak ki. Amerikában is csökkenő tendenciák tapasztalhatóak. A fertőzöttek összlétszáma 870 974.

Továbbra is New York államban a legsúlyosabb a járványhelyzet. A New York-i helyzetről és az összeomló félben lévő állami egészségügyről itt számoltunk be részletesen.

Közben Donald Trump elnök a szigorú előírások betartásának fontosságára emlékeztette az amerikaiakat, és bejelentette, hogya járvány terjedésének a lassítása érdekében aláírta a bevándorlást korlátozó rendeletet.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Fully signed and ready to go! https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1252418369170501639 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

In light of the attack from the Invisible Enemy, as well as the need to protect the jobs of our GREAT American Citizens, I will be signing an Executive Order to temporarily suspend immigration into the United States!

2,7 millió körül van a koronavírussal fertőzöttek száma, ebből több mint 740 ezren meggyógyultak, közel 190 ezren pedig meghaltak.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kimenekítik Izraelből is a magyarokat

Géza

Koronavírus – Az EU újabb nagyívű intézkedést vezetett be (18+)

Géza

Elmarad a budapesti Santana-koncert – lemondta turnéját a koronavírus miatt (18+)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------