Főoldal » Továbbra sem lassul a migránsáradat Szerbiában
Külföld

Továbbra sem lassul a migránsáradat Szerbiában

forrás: MTI

A párizsi merényletek után sem változott semmi a szerb-horvát határon, Presevóból továbbra is több tucat busz érkezik a határ menti Sidre, ahonnan Horvátországba szállítják a Közel-Keletről érkezőket – jelentette honlapján a szabadkai Pannon RTV.

 Nem lassul a migránsáradat Szerbiában

A helyszínen tartózkodó tudósító elmondta, hogy a migránsok hallottak ugyan a francia fővárosban történt támadásokról, de – ezek ellenére is – mindenképpen Nyugat-Európába szeretnének jutni.
A Pannon RTV-nek egy szíriai azt mondta:

az iszlamisták “már mindenhova beférkőztek”. “A terrortámadással a muszlimoknak is rosszat tesznek, háborúba akarják sodorni Európát, mivel egyelőre még biztonságos helynek számít. A terroristák ott vannak mindenütt, mindenhol vannak embereik.”

A szerb-macedón határról autóbuszokkal szállítják Sidre a migránsokat, ahonnan szervezetten, horvát vonatokkal viszik őket tovább Bródba (Slavonski Brod), majd Szlovéniába. Sidnél viszont akkora a nyomás, hogy a vonatok már nem négyóránként, hanem ennél gyakrabban járnak, és több autóbuszt a Belgrád-Zágráb autópályán fekvő Batrovci-Bajakovo átkelőhelyhez irányítottak. Onnan horvát buszokkal szállítják őket a bródi, téliesített befogadóközpontba.

 

Hasonló hírek

Több mint 1300 menekült két nap alatt – drámai a helyzet a görög szigeteken

info

Két szék között a pad alá eshet Sebastian Kurz

Géza

Utcai lövöldözés volt Párizs központjában, az Iszlám Állam belga katonája követte el

Edit