Hirmagazin.eu
Főoldal » Továbbra is népszerű az autóvásárlási családtámogatás – videó
Gazdaság

Továbbra is népszerű az autóvásárlási családtámogatás – videó

A legalább három gyermekes családok autóvásárlási támogatása az egyik legnépszerűbb családvédelmi intézkedés.

Tavaly július óta lehet benyújtani az igényeket a minimum hétüléses új gépkocsik megvásárlásához járó támogatásra, ami akár a két és fél millió forintot is elérheti.

Az intézkedés felpörgette az autópiacot. Az első határozatok féléves érvényességi határideje a napokban lejár, és előfordulhat, hogy a nagyszámú megrendelést nem tudja időben kielégíteni a piac. A támogatás emiatt azonban nem vész el.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása iránt töretlen az érdeklődés tavaly július óta. Az állami támogatás legfeljebb két és fél millió forint. Eddig több mint huszonháromezer igénylés érkezett be a kedvezmény iránt, és az állam több mint kilencmilliárd forintot fizetett ki a családoknak. Nem minden kereskedés tudja azonban fél éven belül, azaz a támogatási határozat lejártáig szállítani a megrendelt gépjárművet.

Beneda Attila államtitkár, elmondta a jogosultságot hat hónap után meg lehet újítani. Azok a családok tehát, akik az adásvételi szerződést nem kötötték meg az új autóra a támogatásról szóló határozat lejártáig, azaz nem használták fel a megítélt összeget, a lejárt határozat helyett újat igényelhetnek.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Öt repülőgép szállított újabb védőfelszereléseket Magyarországra

Géza

Jön a büntetés, ha „elmegy” az áram

Géza

Gázelosztó központtá válhat Magyarország

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------