Hirmagazin.eu
Külföld

További támadásokra buzdított az ansbachi öngyilkos merénylő

forrás: MTI

További támadásokra buzdított egy videofelvételen a bajorországi Ansbachban hét végén végrehajtott, 15 sebesülttel járó öngyilkos robbantás elkövetője – számolt be a szélsőséges weblapokat figyelő SITE központ, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet Aamák nevű propagandaoldalára hivatkozva.

Az Aamák kedden tette közzé a videót, amelyen egy arcát fekete sállal takaró férfi azzal fenyegetőzik, hogy a németek “nem fognak tudni többé nyugodtan aludni”, mert felrobbantják otthonaikat. Ezen felül a képsorokon hűséget esküszik az Iszlám Államnak, és arra tesz ígéretet, hogy elviselhetetlenné teszi az életet az országban.

További támadásokra buzdított az ansbachi öngyilkos merénylő
EPA/DANIEL KARMANN

A férfi a SITE szerint a felvételen azt mondta, azért van Ansbachban, hogy véghez vihessen egy mártírsággal végződő műveletet, és további támadásokra szólított fel. Azt mondta, az ansbachi támadást a “Németországnak a (terrorellenes) koalícióval együttműködésben elkövetett, férfiak, nők és gyerekek halálát okozó bombázásaiért” fog bosszút állni.

A jelek arra utalnak, hogy a felvétel megegyezik azzal a videóval, amelyet a német nyomozók találtak a 27 éves öngyilkos merénylő mobiltelefonján. A német hatóságok ezt nem erősítették meg.

Tavaly decemberben a német parlament, a Bundestag elfogadott egy javaslatot arról, hogy Berlin egy misszió erejéig csatlakozzon az Iszlám Állam szíriai tevékenysége elleni katonai fellépéshez. A művelet keretein belül felderítő repülőgépeket, egy fregattot, egy légi utántöltő repülőgépet és katonai személyzetet küld Németország a közel-keleti országba.

Nagy-Britanniával, Franciaországgal, az Egyesült Államokkal vagy Oroszországgal ellentétben Németország nem csatlakozott a terrorellenes koalíció ellen folytatott légi hadjárathoz.

Az utóbbi néhány nap leforgása alatt három, a közvéleményt sokkoló fegyveres támadás zajlott le Bajorországban. Július 18-án egy 17 éves afgán elkövető egy Würzburgba tartó vonaton, majd a szerelvényről leszállva baltával, késsel megsebesített öt embert. Július 22-én egy 18 éves iráni-német állampolgár Münchenben kilenc embert agyonlőtt és sokakat megsebesített, majd végzett magával. Július 24-én egy 27 éves szíriai férfi – akinek menedékkérelmét elutasították – felrobbantotta magát Ansbachban egy fesztivál közelében, tucatnyi embert sebesítve meg.

 

Hasonló hírek

Németország: kell a hely a migránsoknak, kiköltöztetik a diákokat

Géza

Rengeteg gyerek meghalt az újabb terrortámadásban

Mazsi

Rádión is toborozza újoncait az Iszlám Állam

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------