Image default
Autók - motorok - hajók

Tovább gyűrűzik a BMW-botrány – Közleményt adott ki a hibás autókról a cég: nagyobb a baj, mint eddig gondolták

Hűtőfolyadék-szivárgás által okozott gyulladásveszély miatt világszerte 1,6 millió autót hív vissza a szervizekbe ellenőrzésre a BMW.

A BMW keddi közleménye szerint a visszahívási akció a 2010 augusztusa és 2017 augusztusa között gyártott dízelautókat érinti a kipufogógáz-visszavezető rendszer hűtőfolyadékjának esetleges szivárgása miatt. A BMW hasonló okból az idén nyáron már visszahívott ellenőrzésre 480 ezer járművet Európában és Ázsiában.

További belső minőségellenőrzések során azonban a BMW mérnökei megállapították, hogy a szivárgási probléma más modelleknél is felléphet, ezért a visszahívási akciót most 1,6 millió autóra terjesztették ki.

A BMW vizsgálatai szerint egyes modelleknél a kipufogógáz-visszavezető berendezés hűtőfolyadékjának esetleges szivárgása a dízelmotorokra jellemző koromlerakódással és a kipufogórendszerek magas üzemi hőmérsékletével együtt egyes alkatrészek felizzásához, extrém esetekben pedig a jármű gyulladásához vezethet.

A visszahívási akció során a járművek kipufogógáz-visszavezető (exhaust gas recirculation, EGR) berendezését vizsgálják át, szükség estén kicserélve a meghibásodott alkatrészeket.

(MTI)

Forrás: Blikk.hu

Foto: Northfoto

Hasonló hírek

Így gyorsul az új Tesla 1,9 másodperc alatt százra

Géza

Közel 200 kilométert tesz meg 45 forintból a magyar fejlesztésű elektromos autó

Edit

Az igazi retró partibusz

info