Hirmagazin.eu
Főoldal » Tovább csúszik: így mentenék meg a Déli alagútját
Belföldi hírek

Tovább csúszik: így mentenék meg a Déli alagútját

2015 02 18 063906
Forrás: M1 Híradó | 2015. 02. 17. 20:21:47

A dokumentum szerint az alagút kelenföldi oldalán a rétegvíz okozta a támfal sérülését. A szakemberek azt mondják, a megfelelő intézkedések után a vasúti közlekedés néhány héten belül újraindulhat a pályaudvaron.
A Déli pályaudvarra vezető alagútnál január 25-én kövek hullottak a sínekre, 31-én pedig tovább csúszott a támfal. Akkor a MÁV teljesen lezárta a pályaudvart. Az utasok azóta Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak.

A Budapesti Műszaki Egyetem szakértőinek most elkészült vizsgálata szerint úgynevezett rétegvíz okozta a csúszást. A közeli Gellérthegyből szivárgó víz feláztatta a talaj alsó rétegét, emiatt csúszott meg a föld. Ráadásul az út és vasútépítési tanszék szakemberei szerint a folyamat nem állt meg, ezért gyorsan kell cselekedni.

Kazinczy László, a BME egyetemi docense szerint a folyamatot úgy lehet megállítani, hogy furatokat, kutakat kell készíteni, ezeken keresztül lehet szivattyúkkal elvezetni a rétegvizet.

A XI. kerületi önkormányzat szerint a legfontosabb az, hogy minél előbb újranyithassák a Déli pályaudvart. Milassin Levente, a kerületi önkormányzat kommunikációs vezetője azt mondta, hogy klasszikus viss major helyzetről van szó, amiben sem a MÁV, sem az önkormányzat nem tehető felelőssé a kialakult helyzetért.

A helyreállítási munkálatok akkor kezdődhetnek el, ha elkészül az összes, ehhez szükséges szakvélemény. A közlekedési vállalatnál szakértői véleménye a hét második felére készül el. Annak az eredménye is befolyásolhatja azt, hogy mikor indul újra a közlekedés a Déli pályaudvaron.

Hasonló hírek

Júliustól átalakul a szakorvosképzés

info

Korlátozások nélküli karácsonyt szeretne az Orbán Viktor Miniszterelnökünk, 8-10 nap múlva születhet döntés..

Géza

Erős szél, hózápor is jöhet

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!