Hirmagazin.eu
Főoldal » TOUCH THE FUTURE – Érintse meg a jövőt!
Vállalkozói szféra

TOUCH THE FUTURE – Érintse meg a jövőt!

2016. május 31 – június 10. között Düsseldorf lesz a nyomda világának középpontja. A drupa 2016, a nyomdai és crossmedia megoldások vezető világvására a „Touch the future – érintsd meg a jövőt” jelmondatával magas labdát ad a gép- és berendezésgyártóknak. Az egyre szorosabban összefonódó folyamatláncokkal dolgozó nyomda- és papíripar feltárja a nyomdaipar jövőjének kapuit. Az iparág már ma is az Ipar 4.0 – vagy ebben az esetben a PRINT 4.0 éllovasa.

drupa-voorbeschouwing

Frankfurt am Main: A drupa 2015 szakvásár mély bepillantást enged a nyomda- és médiaipar jövőjébe. A nyomdatechnikai kiállítóknak a vezető világvásár „Touch the Future – érintsd meg a jövőt” jelmondattal magas labdát adott: a május 31-től június 10-ig terjedő tizenegy napot arra használják fel, hogy bemutassák a látogatóknak az összekapcsolódó folyamatláncok új lehetőségeit.

A gép- és berendezésgyártóink az Ipar 4.0 éllovasai. Mi magunk ezt PRINT 4.0-nak hívjuk” – magyarázta Dr. Markus Heering, a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének Nyomda- és Papírtechnikai Tagozatának ügyvezetője. Az intelligens módon összekapcsolt gépek és rendszerek teljes egészében digitális workflow-t biztosítanak az alapanyagtól a végtermékig. Ez az összekapcsolódás biztosítja

  • a nyomdatermékek egyéni és megszemélyesített elkészítését,
  • különböző digitális és analóg információs csatornák választható ellátása a többcsatornás megjelentetésben,
  • minőségi csomagolások utómunkáihoz, amelyek a döntő különbséget jelentik a értékesítési pontokon,
  • a megoldások gyorsan növekvő sokféleségét az ipari és funkcionális nyomtatásban, amelyben a nyomdaipari gépgyártók napjainkban új növekedési potenciált tárnak fel,
  • nem utolsó sorban a 3D nyomtatást, amelyben a digitális folyamatláncok meghódítják a harmadik dimenziót is.

Minta-folyamatláncok bemutatása

A PRINT 4.0 ilyen módon összekapcsolt folyamatvilágát a drupa 2016-on testközelben ismerhetjük meg. A hat kiemelt témában ugyanúgy ez ugyanúgy tükröződik, mint a „drupa innovation park“ keretében, a „drupa cube“ programjában és mindenek előtt a kiállítók standjain. „Tagvállalatainkkal együttműködve mintákat mutatunk be a folyamatláncokra” – jelentette be Heering úr. Ezen kívül a VDMA Additive Manufacturing Munkaközösség a 3D nyomtatás technológiai lehetőségeiről és fejlesztéseiről tájékoztat. A munkaközösség többek között együttműködik a „touchpoint „3D fab + print“-en a 7A csarnokban. A szervezet ma már több mint 70, a gépgyártás és az additív gyártás területén tevékenykedő szereplőt, valamint ipari felhasználót és kutatóintézetet tömörít.

A hálózatba kapcsolás fokozza a termelékenységet

A PRINT 4.0 segít a modern nyomdáknak az állásidők minimalizálásában és a berendezések kihasználtságának növelésében. A minőséget közvetlenül a gyártósoron a kifinomult érzékelőkkel felszerelt rendszer ellenőrzi. A folyamatok összekapcsolása ma már kisebb tételek automatizálását is lehetővé teszi. Ami számos ágazatban még gyerekcipőben jár, az a nyomda- és médiavilágban ma már mindennapos gyakorlat.

A szükséges egységesítés már előrehaladott szinten jár – és többek között a VDMA égisze alatt a több gyártóra kiterjedő digitális interfésszel is tovább halad. Ez a jövőben lehetővé teszi a szakadatlan folyamatláncot és adatáramlást a nyomdai előkészítéstől a késztermékig. Ezzel a jövő nyomdáiban már semmi szükség nem lesz a munkakísérő tasakra.

A kis példányszámú, mégis egyedi nyomdatermékek kulcsa a digitalizálás. Ezzel szemben az analóg technológia marad a csúcs, ha magas minőségben és költséghatékonyan kell magas példányszámban nyomtatni. „A digitális nyomtatás minden térnyerése ellenére változatlanul az analóg nyomtatás garantálja iparágunk forgalmát” – hangsúlyozta Heering úr.

A növekedés két új motorja: csomagolásnyomtatás és ipari nyomtatás

Az üvegflakonok és palackok, műanyagfóliák, fémek, laminált anyagok, szerelvények és más hordozók széles tárházának közvetlen nyomtatása ma már mindennapos feladat. A világon manapság gyártott minden második csempe már tintasugaras eljárással készül. Az erre használt gépek hetente akár egy tonnányi tintát is feldolgoznak. A digitális technológia a nagyméretű textilnyomtatásban is előretör. A több száz nyomtatófejes gépek egyedi mintákat és színeket hordanak fel kiemelkedő pontossággal. A tintasugaras gépek piaca éves szinten 10-15 százalékkal bővül, és mindenek előtt a vízbázisú és ultraibolya fényre megszilárduló tinták kereslete nő rohamosan.

A csomagolás nélküli élelmiszerek rendkívül gyorsan megromlanak. A becslések szerint világszerte és évente mintegy 1,3 milliárd tonna élelmiszer vész kárba, mert megromlik a termelőtől a fogyasztóig. Egyes térségekben a rendelkezésre álló élelmiszer akár 40 százaléka is megromlik megfelelő csomagolás hiányában. A fólia-bevonatú kartonokban, műanyag fóliában, konzervdobozban vagy akár palackban történő tartósítás tehát döntő mértékben járulhat hozzá az éhezés és a hiányos higiénia miatt bekövetkező betegségek elleni küzdelemhez.

A csomagolás azonban kommunikációs felületet is jelent, amely tájékoztatja a vevőket és a pácienseket – a nyomtatott QR kódnak köszönhetően ma már egyre inkább multimédiás megoldásokkal is. Az informatív és nemes megjelenésű csomagolások jelentős mértékben határozzák meg a termékhez kötődő élményt. A kialakításuk meghatározza a márka arculatát, nem utolsó sorban pedig a csomagolás megjelenése és minősége adja a döntő vásárlási impulzust az értékesítés helyén. Mindennek a nyomdatechnika a kulcsa. A drupa 2016 külön kiemelt területet szentel a csomagolás bővülő piacának.

A gépgyártók örömmel várják a drupa 2016-ot

Gép- és berendezésgyártóink ma olyan megoldásokat fejlesztenek, amelyekkel a jövő nyomdatermékei is lelkesedést váltanak ki. A drupa 2016 ezt látványosan bizonyítja” – jelentette be Heering úr. Az ágazat világviszonylatban is legfontosabb szakvásárának közeledtével napról napra nagyobb örömmel várják a seregszemlét.

Hasonló hírek

Bérszámfejtés outsourcing- ha nélkülözhetetlen a szakmai segítség!

Edit

Megváltoztatnák a vállalkozókról kialakult előnytelen képet a fiatal cégtulajdonosok

Edit

Seregszemlét tartott a hazai e-kereskedelem

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------