Hirmagazin.eu
Főoldal » Totális vízhiány fenyegeti Palaut
Természetvédelem, élőlények védelme

Totális vízhiány fenyegeti Palaut

Pár hét alatt teljesen kifogyhatnak a vízből a mikronéziai Palau lakói az El Ninóként ismert éghajlati jelenséget kísérő szárazság miatt. A 20 ezer lakosú, 241 szigetből álló országban a múlt hónapban szükségállapotot hirdettek ki története egyik legsúlyosabb aszálya miatt.

 

Totális vízhiány fenyegeti Palaut

A Nemzeti Válságtanács felvette a kapcsolatot a japán és a tajvani kormánnyal, amelyektől eszközöket és ivóvizet remél. A tanács jelentése szerint a jelenlegi vízkészletet figyelembe véve, a fogyasztás mértékének változatlansága mellett két-három héten belül teljesen kifogyhatunk az ivóvízből.

Pedig Palau fővárosában, Kororban már most is napi alig három órán át van vezetékes víz, és az iskolák csak fél napig vannak nyitva, mert nem tudnak megfelelő mennyiségű folyadékot biztosítani a tanulóknak. Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) várakozásai szerint a 2015-ben újra felbukkant El Nino az idei év első felében meghatározhatja a térség éghajlatát.

A Marshall-szigetek és a Mikronéziai Államok Szövetségének vezetése is szükségállapotot hirdetett, de Guam és az Észak-Mariana-szigetek lakossága sem látott sok csapadékot az utóbbi időben– írja az MTI.

Forrás: greenfo

 

Hasonló hírek

A délvidéki földikutya élőhelyéért küzdenek a természetvédők

info

Sziklakert az otthonuk

info

Erőteljes szobor jelent meg a Parlament előtt: kőkemény az üzenete

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------