Főoldal » Tört-zúzott egy iráni férfi a budapesti nagykövetségen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tört-zúzott egy iráni férfi a budapesti nagykövetségen

Tört-zúzott hazája budapesti nagykövetségének udvarán egy, az Európai Unió területéről kiutasított iráni férfi. Volt tartózkodási engedélye, de az lejárt, és nem hosszabbították meg. A rendőrség garázdaság miatt eljárást indított ellene. A férfi azt mondta: csak a béke és a szeretet jegyében demonstrált.

Két, egymást követő éjszaka is megtámadta hazája budapesti nagykövetségét egy évek óta Magyarországon élő iráni férfi októberben. Első alkalommal még csak rángatta a kerítést és összetörte az épület falán lévő lámpákat, a következő éjjelen viszont már berúgta a kaput és követelte, hogy engedjék be.

Mivel a külképviselet alkalmazottai ennek nem tettek eleget, és távozásra szólították fel, a férfi törni-zúzni kezdett az udvaron. Megrongálta a bejárati ajtót, majd egy kővel szinte szétverte a követség egyik autóját. Betörte a kocsi szélvédőjét és a tetőablakát, majd behorpasztotta a motorháztetőt. A nagykövetségről ekkor kihívták a rendőröket, akik a helyszínen elfogták és előállították a férfit.

Az Iráni Iszlám Köztársaság Nagykövetsége Budapesten (Fotó: Google)

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1-nek elmondta, a nyomozó hatóság többrendbeli garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki az iráni állampolgárságú férfit, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt. A panasz elbírálása az illetékes kerületi ügyészségen folyamatban van – mondta a szóvivő.

A 27 éves férfi tagadja, hogy megrongálta volna a követség kapuját, bejárati ajtaját és az autót. Azzal védekezik, hogy csak a béke és a szeretet jegyében demonstrált.

Az iráni férfi egyébként nyolc éve él Magyarországon. Tartózkodási engedélye azonban szeptemberben lejárt és nem hosszabbították meg. Októberben el kellett volna hagynia az országot, de ezt nem tette meg. Az ellene indult büntetőeljárás miatt haladékot kapott, de az eljárás végén számíthat arra, hogy kitoloncolják az országból.

Forrás: m1 hirado

Hasonló hírek

Egy tonna pacalt foglalt le a NAV Komáromnál

info

Megszólalt a volt barátnő, elmondta, ki ölhette meg a soroksári futónőt

Mazsi

Szórakozásból gyújtotta fel szülei házát a vésztői piromán kislány!

Mazsi