Hirmagazin.eu
Főoldal » Tört-zúzott egy iráni férfi a budapesti nagykövetségen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tört-zúzott egy iráni férfi a budapesti nagykövetségen

Tört-zúzott hazája budapesti nagykövetségének udvarán egy, az Európai Unió területéről kiutasított iráni férfi. Volt tartózkodási engedélye, de az lejárt, és nem hosszabbították meg. A rendőrség garázdaság miatt eljárást indított ellene. A férfi azt mondta: csak a béke és a szeretet jegyében demonstrált.

Két, egymást követő éjszaka is megtámadta hazája budapesti nagykövetségét egy évek óta Magyarországon élő iráni férfi októberben. Első alkalommal még csak rángatta a kerítést és összetörte az épület falán lévő lámpákat, a következő éjjelen viszont már berúgta a kaput és követelte, hogy engedjék be.

Mivel a külképviselet alkalmazottai ennek nem tettek eleget, és távozásra szólították fel, a férfi törni-zúzni kezdett az udvaron. Megrongálta a bejárati ajtót, majd egy kővel szinte szétverte a követség egyik autóját. Betörte a kocsi szélvédőjét és a tetőablakát, majd behorpasztotta a motorháztetőt. A nagykövetségről ekkor kihívták a rendőröket, akik a helyszínen elfogták és előállították a férfit.

Az Iráni Iszlám Köztársaság Nagykövetsége Budapesten (Fotó: Google)

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1-nek elmondta, a nyomozó hatóság többrendbeli garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki az iráni állampolgárságú férfit, aki a gyanúsítás ellen panasszal élt. A panasz elbírálása az illetékes kerületi ügyészségen folyamatban van – mondta a szóvivő.

A 27 éves férfi tagadja, hogy megrongálta volna a követség kapuját, bejárati ajtaját és az autót. Azzal védekezik, hogy csak a béke és a szeretet jegyében demonstrált.

Az iráni férfi egyébként nyolc éve él Magyarországon. Tartózkodási engedélye azonban szeptemberben lejárt és nem hosszabbították meg. Októberben el kellett volna hagynia az országot, de ezt nem tette meg. Az ellene indult büntetőeljárás miatt haladékot kapott, de az eljárás végén számíthat arra, hogy kitoloncolják az országból.

Forrás: m1 hirado

Hasonló hírek

Hagyó-per: Az ügyész a nokiás dobozos pénzátadást bizonyíthatónak tartja

Edit

Borzalmas részletek: egy vevő rohant át a boltból segíteni – Szilágyi István fia őrjöngött a gyilkosság után a rendőrségen

Géza

Friss hírek: Fegyveres rablás, hajsza, frontális karambol – igazi akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Budapest utcáin, ma délelőtt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------