Image default
Külföld

Török riasztás: megindultak felénk az afgánok

Törökország az elmúlt hónapok adataira hivatkozva azt állítja, hogy Európát újabb migrációs hullám fenyegeti. Főként Afganisztánból indultak el Törökország felé, hogy elérjék az Európai Uniót.

Süleyman Söylu török belügyminiszter megdöbbentő adatokat tett közzé. Ezek szerint az év eleje óta 29.899 afgán érkezett az országba, míg tavaly egész évben 45.259 volt ez a szám. Ha ez a tendencia kitart év végéig, akkor 2018-ban több mint 72 ezer afgán érheti el Törökországot.

Az előző hónapokban egy újabb migrációs hullámot éltünk át, főképp Afganisztán irányából. Ezen felül áprilisig 1328 embercsempészt vettünk őrizetbe

– közölte a belügyi tárca vezetője. A török hatóságok tisztában vannak vele, hogy a közel-keleti migránsok csupán tranzit országként tekintenek Törökországra, a végső cél szinte kivétel nélkül Nyugat-Európa.

A török kijelentésekkel egy időben a görög kormány is riadót fújt.

Náluk is növekedést tapasztaltak a hatóságok, a Törökországgal határos Évrosz prefektúrán keresztül átlagosan napi 200 migráns érkezett az elmúlt hetekben Görögországba.

Dimitris Vitsas migrációért felelős miniszter jelentősnek nevezte az emelkedést, főleg annak tükrében, hogy 2017-ben napi átlag 54 illegális bevándorló ezen az útvonalon.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Tévedésből Bagdadra dobott le bombát egy iraki repülőgép, hét halott

info

Egyre elutasítóbbak a svédek a bevándorlókkal

info

Világszerte felvonulások a párizsi klímacsúcs előtt

info