Hirmagazin.eu
Főoldal » Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze hétfőn megkapta a Vas megye díszpolgára címet
Életmód hírek

Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze hétfőn megkapta a Vas megye díszpolgára címet

Velem – Egyre ritkábban hagyja el velemi házát Törőcsik Mari (83), ám a Nemzet Színésze ajtaja mindig nyitva áll a látogatók előtt.

Ugyan a Kossuth-nagydíjas, valamint Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő egészsége megromlott az elmúlt években, kevesebbet mutatkozik, nem felejtették el őt, a barátok vagy akár csak a szomszédok gyakran látogatják velemi házában, állítják meg az utcán.

– Majdnem ötven éve már annak, hogy beleszerettem ebbe a helybe, pedig az ország másik felében születtem – mesélte lapunknak a pélyi származású színésznő. – Szeretek itt élni, és nemcsak a táj, hanem az emberek miatt is. Amikor jó idő van, az ápolómmal kimegyünk sétálni, levegőzni. Mindig megállít valaki, kérdezik, hogy vagyok, állandóan érdeklődnek, ami – bevallom – nagyon jólesik.

Ráadásul Marinak is mindig van egy-két kedves szava az érdeklődőkhöz, és szerencsére mostanában jó hírekkel is szolgál, hiszen az utóbbi időben nem kellett hosszabb időt kórházban töltenie.

– Hol így, hol úgy vagyok, most éppen jobban. Kicsit szomorú vagyok, hogy elmúlt a nyár, mert az a kedvenc évszakom, de ez legyen a legnagyobb bajom – mondta nevetve Törőcsik Mari, aki sokszor még mindig arról álmodik, hogy visszatérhet a színpadra is.

– Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház! Nagyon szeretnék újra játszani, de nem tudom, mikor és hogyan lenne ez lehetséges… Kicsit nehezen beszélek már, ami egy színésznél nem előny, bár vannak néma szerepek is. Egyelőre nem is nagyon dolgozom ezen, most az a fontos, hogy erősödjek, és úgy érzem, jól vagyok – bizakodott a színésznő, aki egy évvel a Velem díszpolgára cím után hétfőn Vas megye díszpolgára is lett. – Sok kitüntetést vehettem át életem során, hiszen ahogy mondani szoktuk, minket, színészeket a közönség szeretete éltet, engem viszont már ezek a díjak.

Törőcsik Mari imádott férje, Maár Gyula (†79) 2013-ban hunyt el, elvesztését máig nem dolgozta fel a művésznő. Egészségi állapota a filmrendező halála után indult romlásnak, ám a Nemzet Színésze nem hagyja magát: dédunokákra vágyik. Unokája, a színész Járai Máté (40) ugyan ilyen örömhírrel még nem kényeztette el az idős színésznőt, de a darabot előkészítette, amelyben Törőcsik életét mutatja be.

– Sajnos, erre még várni kell, de remélem, láthatom a darabot – jelentette ki Törőcsik Mari. – Máté jó színész, és korábban sokat beszéltünk a műről, hogy mit hogyan kellene csinálni benne. Sajnálom, hogy nem kapott engedélyt a régi dalaim felhasználására, de hátha később még rábólint a zeneszerző. Ha nem, akkor lesz más megoldás, csak érjem meg a premiert!

A családjával ünnepelne

Novemberben ünnepli a 84. születésnapját Törőcsik Mari. A színésznő reméli, hogy minél több barát és kolléga látogatja meg és köszönti fel Velemben, ám a legfontosabb számára az, hogy a lánya és unokái ott legyenek a jeles napon.

blikk

Hasonló hírek

Hogyan kommunikálhatsz a háziállataiddal?

Edit

Azt mondták, hogy a méz és fahéj keveréke csodatevő, de erről senki nem beszélt!

Mazsi

Mi lesz a dohányosokkal?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!