Hirmagazin.eu
Főoldal » Tordy Géza: múltam van, jelenem, jövőm nincs
Kultúra

Tordy Géza: múltam van, jelenem, jövőm nincs

Hatvan éve kezdte a pályát a hetvenhét esztendős Tordy Géza, az utóbbi időben már nem szerepel színpadon.

Tordy Géza: múltam van, jelenem, jövőm nincs

Legszebb időszakát a Vígszínházban élte át, a moziból sokan A kőszivű ember fiai című film Baradlay Jenőjeként emlékeznek rá ma is. Azt mondja a Nemzet Színésze, hogy ennyi idősen már nem szeret emberek előtt mutatkozni. Nincs napirenden a színre lépése, nem is nagyon keresik már. Úgy véli, jobb, hogy leszoktak róla a rendezők.

Én a hetvenedik születésnapomon is eltűntem – mondja Tordy Géza a Szabad Földnek adott interjújában. – Szerényebb vagyok annál, hogy végighallgassam a köszöntéseket. Senki nem ismer engem, legfeljebb csak felületesen. Azok közé tartozom, akik még a legszűkebb baráti körben is ritkán nyílnak meg.

Ha mégis megteszem, lehet, hogy már a következő napon nem lesz érvényes, amit mondtam. Nem nagyon szeretek olyasmiről beszélni, ami elmúlt. Kollégákat végképp nem sorolnék. Nemrég láttam valakit a televízióban nyilatkozni, akit régen nem kedveltem, most meg nagyon szimpatikus volt. Magamban bocsánatot kértem tőle.

Az interjút készítő Borzák Tibor kérdésére, mi szerint visszatekintve a pályájára, mi az, amiről jó szívvel beszélne, azt mondja, nagyon kevés az, ami a sorsából szólalt meg. Úgy véli, nincs sok olyan alakítása vagy rendezése, amire azt mondaná, hogy zsebre teszi és elviszi magával a túlvilágra. Hat-hét szerep, és ugyanennyi rendezés.

Élete legszebb és legtartalmasabb éveit a Vígszínházban töltötte, amit az otthonának érezett. És hát a filmek… A kőszívű ember fiai félévszázada készült, még ma is sokszor előveszik, Baradlay Jenőjeként kedvelték meg a mozinézők. Szerencsének tartja, hogy Várkonyi Zoltánnal dolgozhatott. – Csak hálával tartozom azért, amit általa tanultam színházról, színészetről, emberségről – teszi hozzá. – Fantasztikusan bánt velem, remekül tudta kezelni az időnként előtörő hisztériáimat is. Megéreztem, hogy korai halála törést fog okozni az életemben.

Ennyi idősen már nem szeret emberek előtt mutatkozni. Megjegyzi, vannak nála vénebb színészek is, akik örökké fiatalok akarnak maradni. Csak nevet rajtuk, nem tudja, mit akarnak még. Minden díjat megkaptak, mindent eljátszottak, szeretet veszi őket körül. Mesélik neki a barátai, hogy manapság a színházban sem beszélgetnek, előadás után kiürül a társalgó. Pedig hajdanán minden teátrumnak megvoltak a törzshelyei, ahol hajnalokig diskurálhattak.

– Mindenki meghalt körülöttem – mondja az interjú végén Tordy Géza. – Szinte végig szerencsétlenül alakult a magánéletem is. Nem maradt más célom, mint hogy a szeretteim egészségesek legyenek, én meg gyorsan és szenvedés nélkül menjek el.

Forrás: mixonline

Hasonló hírek

Fölszállott a páva – Teljessé vált az elődöntők mezőnye

Géza

Megvan A Dal 2018 győztese

Géza

Megható üzenetet küldött Rékasi Károly a rajongóinak – balesete óta először

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------